Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Søk utflukter på Island
Søk dagsutflukter fra Reykjavik i perioden
Avreisedato:

Antall døgn:

Søk utflukter

Startside for Utflukter
Den blå lagune
Natur og Historie
Aktiviteter
Superjeepturer
Rideturer på Islandshest
Bordsbokning
Ti-på-topp!
Den gylne sirkel & Islandsk mat

(I01)

 

Denne utflukten kombinerer sterke naturopplevelser langs Den gylne sirkel med tre kulinariske besøk til lokale bønder hvor du får prøve islandske delikatesser.

Dagens første stopp er Thingvellir nasjonalpark som er kjent for sin flotte og spennende natur, og står på UNESCOs verdensarvliste. Senere fortsetter turen til bondegården Efstidalur hvor du får lære om livet og arbeidet på en morderne islandsk gård. Opplev gårdslivet mens du spiser lokalt produserte varer i kafeen. Prøv gjerne fetaosten og en unik melkedrikk som var veldig populær blant vikingene. Andre alternativer er å prøve den hjemmelagde suppen med brød, roastbiff eller fersk ørret som kommer direkte fra elven Utey.

Etter denne første matbiten med smak av Island får du strekke på bena ved fossefallet Gullfoss. Gullfoss er en imponerende foss som faller i to etapper, totalt 32 meter, ned i en ravine som er 20 meter bred. Hele fossefallet er 2500 meter langt.

Neste punkt på programmet er det geotermisk aktive geysirområdet i dalen Haukadalur som er kjent for sine varme kilder. Blant disse finner du den verdensberømte geysiren Geysir med sin hakket mer aktive nabo, Strokkur. Utflukten tar deg med videre til Friðheimar, Islands egne del av Middelhavet. Dette området har mange drivhus hvor det blant annet dyrkes tomater hele året. Her får du smake på noen av de lokalt dyrkede grønnsakene, bruschetta og den utrolige tomatsnapsen.

Vi avslutter dagens aktiviteter med en kulinarisk reise tilbake i tiden ved å besøke en av Island best bevarte gårder. På denne gården med torvtak, kan du nyte litt mer tradisjonell mat. Menyen varierer, men noen av delikatessene som tilbys er røkt lam, usyret brød, tørket fisk og tørket tang, pannekaker med rabarbramarmelade og ulike spesielle typer te.

Etter nesten 9 timer på tur kommer du tilbake til Reykjavik – fornøyd, glad og mett.

 

 

Pris 2018-19: 
1.920 NOK


Inngår: Guidet rundtur på engelsk. All mat og drikke som er inkludert i turbeskrivningen. Henting ved hotell/overnattingssted i Reykjavik.


Periode: Hele året, utvalte veckodager.
Lengde: 8,5-9 timer.
Barnepriser: Ja

 

Bestill utflukter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER PÅ ISLAND 

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström