Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Søk utflukter på Island
Søk dagsutflukter fra Reykjavik i perioden
Avreisedato:

Antall døgn:

Søk utflukter

Startside for Utflukter
Den blå lagune
Natur og Historie
Aktiviteter
Superjeepturer
Rideturer på Islandshest
Bordsbokning
Ti-på-topp!

Langjökull Isgrotte & Den gylne sirkel

 

Bli med på et eventyr til istiden hvor du får oppleve innsiden av en isbre og se noen av Islands mest fantastiske severdigheter i kveldssolen.

Turen starter ved BSÍ bussterminal i Reykjavik hvor du tar plass på bussen som tar dere med til Langjökullbreen, Islands nest største isbre. Det er bare breen Vatnajökull som er større. Langjökullbreen dekker 950 km2 og på flere steder er isen nesten 600 meter tykk. Breens høyeste punkt ligger 1420 meter over havet.  Fra Reykjavik går ferden gjennom et fantastisk landskap mot Vest-Island. Underveis besøker dere Europas største geotermiske varmekilde Deildutunguhver og fossefallet Hraunfoss. Turen tar dere deretter gjennom de små og fortryllende bjørkeskogene i Húsafell, hvor dere tar et lunsjstopp.

På vei mot toppen av isbreen Langjökull, byttes bussen ut med en monsterbil med 8-hjulstrekk som slipper dere av ved inngangen til isgrotten etter en 45 minutter lang kjøretur på breen.

Veggene inne i isgrotten er flott opplyst av LED-lamper som er bygget inn i isen. Den guidede turen tar rundt 45 minutter og jo lengre inn i grotten du går, jo eldre og blåere blir isen. Rundturen i grotten byr på mye interessant informasjon om breen, utforskning av isbreer og forskning. Isgrotten ligger 30 meter under overflaten og strekker seg 200-300 meter inn i breen. Dette gjør grotten til en av verdens aller største menneskeskapte byggverk i is.

Etter opplevelsen i isgrotten, fortsetter utflukten på den ulendte fjellveien Kaldidalur på vei mot Thingvellir nasjonalpark. Veien er steinete og full av hull og Kaldidalur står på listen over Europas veier med høyest beliggenhet. I den vakre nasjonalparken Thingvellir vekkes Islands historie til live. Her ble verdens eldste nasjonalforsamling, Alltinget, stiftet i år 930 og nasjonalparken står på grunn av sin rike historie og vakre natur på UNESCO's verdensarvliste. Det er også her at de tektoniske platene møtes mellom Amerika og Europa, noe som skaper et spennende landskap.


Fra Thingvellir går turen videre til det geotermisk aktive geysirområdet i Haukadalur. Denne dalen er kjent for sine varme kilder og geysiren Geysir med sin hakket mer aktive nabo, Strokkur. Strokkur spruter kokende varmt vann rundt 30 meter opp i luften hvert femte minutt.

Dagens siste stopp er Gullfoss, også kalt det gylne fossefallet. Gullfoss faller i to etapper, totalt 32 meter ned i en ravine som er 20 meter bred. Hele fossefallet er hele 2500 meter langt.

 

 
Pris 2017:
3.545 NOK


Inngår: Guidet rundtur på engelsk. 1-1,5 timers kjøring i en ”monsterbil” med 8-hjulstrekk. Entré til isgrotten. Henting ved hotell eller overnattingssted i Reykjavik.

 
Periode: 20. juni – 15. september, daglig.
Lengde: 14 timer.
Barnepriser: Barn opp til 11 år reiser gratis. Barn opp til 15 år får 50% rabatt.

Øvrig informasjon: Lunsj er ikke inkludert, men vi gjør et lunsjstopp. Kle deg i varme og behagelige klær som er gode å gå i. Vær oppmerksom på at programmet kan endres på grunn av uforutsette vei- eller vær-forandringer.

 

Bestill utflukter og aktiviteter ved å bruke søkefeltet ”SØK UTFLUKTER PÅ ISLAND”.

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström