Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Islandsk weekend med leiebil

Opplev det beste fra Islands sørlige kyst med egen leiebil. Du bor tre netter på hotell et sted på det sørvestre Island og avslutter reisen på hotell i Reykjavík. Under hele reisen er du fri til å utforske det som lokker akkurat deg, og du har alle muligheter til å få oppleve både vulkaner, isbreer, svarte lavastrender, fosser og en verdensberømt geysir.Avganger 2019-2020: Hele året; daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager.
Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

sida1 Nyhet sida2


I pakken inngår:

 • Fly tur/retur til Island, inkl. mva. og bagasje.
 • 3 netter på hotell med privat dusj/toalett på det sørvestre Island.
 • 1/2 netter på hotell med privat dusj/toalett i Reykjavík.
 • Leiebil 4–5 døgn inkl. ubegrenset kilometerstand og reduksjon av egenandel.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reiseforsikring gjennom den statlige reisegarantien.


Tilleggsvalg:

 • Den blå lagune dag 1.
 • Secret Lagoon dag 2.
 • Hvalsafari fra Reykjavík dag 4.
 • Avbestillingsforsikring.
 

Dette betaler du på stedet:

 • Bensin/diesel.
 • Flygplansavgift for leiebilen på ca. 300 NOK.


Bestillning
Islandsk weekend med leiebil, 4-5 netter

fra 5.050,-

fra 5.130,-

fra 5.495,-

fra 5.810,-

01. okt - 31. des
01. jan - 31. mar
01. apr - 14. mai
15. mai - 30. aug

BESTILL
 

Om våre priser

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Landning på Island

Velkommen til vakre Island! Når du lander på Keflavík flyplass, står leiebilen allerede og venter på deg på flyplassen. Hent bagasjen, finn utleieren og begi deg deretter ut i det islandske månelandskapet, som kommer til å by på mange overraskelser. Uansett hvilket hotell du har valgt, ligger det på det sørvestre Island. På veien dit har du muligheten til å stoppe ved den verdensberømte Blå Lagunen, som er valgfritt i denne pakken.

Den blå lagunen er et utendørs bad som får vannet direkte fra geotermiske kilder på opptil 2000 meters dyp. Her bader du i behagelige temperaturer på 36–39º året rundt. Området har også geotermiske badstuer, en innendørs lagune samt bar og restaurant for både lette og mer solide måltider.

Blå Lagunen
Dag 2 | Utforsk den fantastiske Sørkysten
En leiebil på sørkysten er et godt utgangspunkt for eventyr. Her på sørkysten finner du nemlig mange av Islands mest interessante severdigheter. Selv om det er mye å velge mellom, anbefaler vi deg å sette kursen mot byen Vík, som ligger ca. 150 kilometer østover langs sørkysten.

Med sin berømte svarte lavastrand er Vík, Islands sørligste by, et populært stoppested. Og på veien dit ligger vulkaner, isbreer, fosser og havutsikter som perler på en snor. Ta en pause ved fossene Seljalandsfoss og Skogafoss, som begge har sin sjarm. Ved det førstnevnte kan du gå bak fossen, og ved det sistnevnte kan du klatre opp ovenfor det.

Du vil også passere vulkanen Eyjafjallajökull og isbreen Solheimajökull, der du kan gå opp langs isbreens tunge. Du vil også få mange sterke inntrykk fra bilvinduene når du kjører inneklemt mellom dramatiske vulkanske fjell og det mektige grå Atlanterhavet.

Rett før Vík finner du enda en obligatorisk stopp. Her ligger nemlig fuglefjellene ved Dyrhólaey. Havet har formet fjellet på en spektakulær måte her, og på klippene hekker den populære lundefuglen (fra mai til august). Hvis du velger å gå på den svarte stranden, må du være oppmerksom på de farlige bølgene som kan skylle inn og rive med seg den som er uforsiktig, ut i havet igjen.

I dag har du også muligheten til å velge et besøk i Secret Lagoon, et geotermisk oppvarmet utendørsbad som ligger ca. 80 km øst for Reykjavík.

Når dagen er over, drar du tilbake til hotellet for en overnatting til.
Reynisfjara
Dag 3 | Kjør rundt den Gylne Sirkelen
Den tredje dagen på reisen er også tilegnet Islands magiske sørkyst. I dag anbefaler vi at du utforsker Den gylne sirkelen, som har fått navnet på grunn av de tre førsteklasses severdighetene som du kan oppleve på én og samme biltur. Den gylne sirkelen består av Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss.

Þingvellir nasjonalpark er et område av både geologisk og historisk interesse. Her møtes den nordamerikanske og den eurasiske kontinentalplaten, som danner en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte stup. På dette stedet ble også verdens første demokratiske parlament samlet, Alltinget, i år 900.

Geysir er et stopp med eksplosive kvaliteter. Stedet er nemlig et verdensberømt geotermisk område, der det selvsagte midtpunktet er en av bare noen få aktive geysirer i verden: Strokkur. Med mellomrom på 5–10 minutter skyter Strokkur en vannkaskade ca. 20 meter opp i luften.

Gullfoss er fossen som mange mener er Islands vakreste. Her kan du se elven Hvítá styrte ned i en ca. 32 meter dyp kløft. Vannet faller i etapper, og du kan komme svært nær dramaet.

Dagen slutter igjen på hotellet.
Geysir
Dag 4 | Reise til Reykjavík
I dag er det på tide å reise inn til Reykjavík, der reisens siste dager utfolder seg. Velg selv om du vil kjøre om for- eller ettermiddagen. Hvis du velger å kjøre om ettermiddagen, har du hele formiddagen på å få med deg det du har gått glipp av langs sørkysten.

Reykjavík er en interessant by på mange måter. En liten fiskerlandsby ved Atlanterhavet som har blomstret opp i alle regnbuens farger. Her er ikke bare utelivet internasjonalt berømt, du finner også shopping, kultur og mat i beste kvalitet. Også for de som vil slappe av, er Reykjavík en by med mange muligheter. Besøk noen av byens spa-anlegg eller ta en svømmetur i et svømmebasseng.

I dag har du også anledning til å dra på hvalsafari, som starter i havnen i Reykjavík. Du drar da ut på havet med båt og får lære mer om og se havets giganter.

Denne natten overnatter du på hotell i Reykjavík.
Harpa
Dag 5 | Hjemreise (4n) eller en dag i Reykjavík
For deg som har valgt en reise med fire netter, er dette dagen for hjemreise. Kjør leiebilen til flyplassen der du leverer den tilbake før du flyr til Norge.

For de som har valgt å bli i fem netter, venter det enda dag i Reykjavík. Benytt anledningen til å gjøre det du ikke rakk i går, som å besøke Hallgrímskirkja, gå på noen av byens museer eller få mer tid til å handle og rusle rundt.

Også i natt sover de som har valgt fem netter på hotell i Reykjavík.
Solfar
Dag 6 | Hjemreise (5n)
I dag er det hjemreise for de som har overnattet i fem netter. Kjør leiebilen til flyplassen for levering, og ha en hyggelig flytur tilbake til Norge!
Om leiebilene
Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström