Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Eventyruke på Island

Den ultimate eventyrreisen til øya som byr på både is og flammer! Denne uken på Island inkluderer spennende og opplevelsesrike aktiviteter samt mange av Islands klassiske severdigheter. Ta en tur på Solheimajökulls isblå isbreer, snorkle i Silfras krystallklare vann, se kokende vann bryte ut fra bakken - denne reisen har alt og mye, mye mer. Velkommen til Island!Vanskelighetsgrad:
Lett; 2 av 5. Ingen forhåndskunnskaper kreves.
Minimumskrav er 16 år og en høyde på minst 1,50 mAvganger 2019: 15. mai - 09. september, daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

sida1 Kundevurdering: 5 sida2
Les våre kundevurderinger


I pakken inngår:

 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netter på hotell eller vandrehjem i Reykjavik.
 • Frokost er inkludert hvor det er spesifisert.
 • Ankomsttransfer til hotellet i Reykjavik (1 t).
 • Lavagrotter og snorkling (8 t).
 • Fottur til varme kilder og ridning (8 t).
 • Hvalsafari med RIB-båt (2 t).
 • Den gylne sirkel og rafting (10 t).
 • Brevandring med isklatring (9 t).
 • Transfer fra hotell til flyplassen ved hjemreise.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

 • Tilleggsvalg:

 • Avbestillingsforsikring.

Bestilling
Eventyruke på Island, 7 netter

fra 17.385,-

kommer snart

15. aug- 09. sep

2019

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer. 

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Velkommen til Island!
Utreise fra Norge med ankomst Island. Transfer fra flyplassen tar cirka 50 minutter og tar deg helt frem til hotellet. Ettermiddagen/kvelden er fri til egen disposisjon.
Med Reykjavik som base.
Dag 2 | Brevandring med isklatring på Sólheimajökull

Om morgenen begir går turen langs sørkysten mot isbreen Sólheimajökull, hvor dere gjør dere klare for brevandring. Sólheimajökull er en isbretunge og er derfor ujevn, oppsprukket og helt fantastisk. Ta sjansen og opplev en isbre, og da ikke en hvilken som helst isbre. Utflukten går til bretungen Sólheimajökull. En storslått opplevelse på en rå og mildt sagt ujevn isoverflate i et område som er i stadig forandring. Dere får utforske bresprekkenes hemmeligheter og de fantastiske isformasjonene.

Etter ca. én times vandring stanser dere ved noen av de mange isveggene. Der kan du, under ledelse av eksperter, få prøve oss på klatring. På vei tilbake til Reykjavik blir det et kort opphold ved vakre Skógafoss. Tilbake i Reykjavik kl. 18.00. Kvelden står så til fri disposisjon.

Ta en isbrevanding på Sólheimajökull.
 
Klatre på isveggene.
Dag 3 | Den gylne sirkel og rafting

Dagen innledes med et besøk til Den gylne sirkel, som rommer noen av de største severdighetene på Island. Vi starter med den velkjente nasjonalparken Thingvellir, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Thingvellir (Tingvalla) ble verdens første nasjonalforsamling grunnlagt. Thingvellir er dessuten stedet hvor den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten møtes. Turen går siden videre til det geotermiske området ved Haukadalur for å se Geysir. Her bobler det fra bakken, og kokende vann spruter opp som magiske fontener med en enorm kraft. Dette skaper et bilde som fester seg for alltid. Etter denne spesielle opplevelsen kjører vi til Gullfoss, den mektigste av alle fossefall på Island. Gullfoss er et praktfullt syn med vann som fosser nedover flere lavaavsatser med en enestående kraft og skjønnhet.

Strokkurs kraft fascinerer.
 
 
Hvítá er en praktfull elv en times biltur fra Reykjavik. I over 20 år har denne turen vært en av Islands mest populære opplevelsesaktiviteter. Hvítá (uttales kveetau) har en perfekt blanding av rolige elvedaler og adrenalinpumpende fosser og stryk. Det blir 7 km med rafting, og deltakere får anledning til å hoppe i elven fra klippene. Turen avsluttes med badstue og badestamp før dere drar tilbake til Reykjavik. Tilbake i Reykjavik kl. 19.00. Kvelden står så til fri disposisjon.
Rafting på Hvítá.
Dag 4 | Hvalsafari med RIB-båt

Det er få steder den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Om morgenen utforskes det åpne havet. Langs hele sørvestkysten av Island lever mange forskjellige arter av delfiner og hvaler, og man kan betrakte deres grasiøse hopp og spektakulære dykk.


Dere kommer tilbake til Reykjavik og dagen står så til fri disposisjon.

Se delfiner og hvaler.
Dag 5 | Fottur til varme kilder og ridetur

Fotturen starter i Hveragerdi, byen med blomster og varme kilder, som ligger i den vakre dalen Reykjadalur. Der oppe renner varme kilder fra fjellet Hellisheidi ned i dalen og skaper et ideelt sted hvor man kan bade i varme, naturlige og uberørte bekker. Dalen har også et utrolig utvalg av geotermiske kilder, og du vil få se alt fra små gurglende, smeltende pytter til vibrerende varme vannbasseng. Etter badingen går dere ned igjen til Hveragerdi.


På ettermiddagen er det tid for en tur ut til Eldhestars hestegård hvor dere vil kunne ri frem til lunsj. Dette er en god anledning til å oppleve den unike islandshesten og dens egenskaper. Kvelden står så til fri disposisjon.

Fottur med bad i naturlig varme kilder
 
 
 
Ri på islandshest i et lavalandskap.
Dag 6 | Reykjavik på egen hånd

En heldag i Reykjavik hvor dere utforsker byen på egen hånd. Her følger noen forskjellige forslag:


På Island er det utallige muligheter for avkobling og rekreasjon. Du kan også slappe av i et av de mange varme utendørsbadene rundt om i Reykjavik, noe som er veldig populært blant islendingene selv. I hjertet av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens største spaanlegg. Her finner du skjønnhets- og massasjesalong, treningssenter, utendørsbasseng, innendørsbasseng og et eksklusivt spa.

 
Nesten uansett hvor du befinner deg i Reykjavik, har du en fantastisk utsikt over havet, det mektige fjellet Esja og andre deler av den islandske naturen. Selve byen har også mange spennende severdigheter.


Hallgrimskirken ligger på en høyde i sentrum av Reykjavik og er med sine over 70 meter Islands høyeste bygning. Vil du nyte utsikten over byen, anbefaler vi en tur opp i kirketårnet, hvor et fantastisk panoramautsikt venter deg. Det tok nesten 40 år å bygge kirken, og den ble til slutt innviet i 1986. Utenfor er det reist en statue av Leiv Eiriksson, den første europeeren som kom til Nord-Amerika.

 

Du kan ikke unngå å legge merke til Perlan (Perlen). Under en glasskuppel plassert på seks sisterner som forsyner Reykjavik med varmtvann, ligger en roterende restaurant som b på en fascinerende utsikt over byen. Vil du bare se på utsikten, kan du også gå ut på balkongen, eller nyte en kopp kaffe og iskrem i kafeteriaen. Ved inngangen ligger Saga museum, som presenterer Islands historie med naturtro voksdukker.

Oppdag Reykjavik.
Dag 7 | Lavagrotter og snorkling

Idag blir det utforskng av det skjulte lavaområdet under Thingvellir nasjonalpark. Turen går gjennom en grotte og dere får oppleve små vidunder i form av vulkansk aktivitet fra fortiden. Dette er en tur alle kan gjennomføre. Grotten Gjábakkahellir er et perfekt eksempel på en islandsk lavatunnel og ligger i en av verdens mest aktive vulkaner. Etter grottevandringen spiser vi lunsj før vi fortsetter ut i det blå!


Snorkling i Silfra er dagens andre eventyr. Silfra-sprekken er en av Islands best bevarte hemmeligheter, en utenomjordisk vakker scene som er verdenskjent for sine himmelblå nyanser. Det krystallklare vannet i den dype sprekken gir en følelse av å være vektløs når man sakte flyter nedover med strømmen. Snorklingen er en behagelig og eksotisk reise i omgivelser de fleste bare vil møte i drømmene sine. Silfra-sprekken er blitt rangert som et av de ti beste dykkerstedene i verden og har en sikt på 100 meter. Vann blir ikke klarere enn dette. Dypet varierer mellom 10 og 30 meter.

Vandring i lavagrotte
 
 
 
Snorkling i Thingvallavatn.
Dag 8 | Hjemreise

Frokost på hotellet. Dere hentes av transferbussen ved deres hotell i forbindelse med flyets avgang.

 

Eksempel på utflukter og aktiviteter som kan legges til Dag 6:
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström