Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kundeservice
» Beste pris?
» Bestilling og betaling
» FAQ - Vanlige spørsmål
» Trygghet og reisegaranti
» Reisevilkår
» Avbestillingsforsikring
» Spørsmål om Island
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Sprengisandur

Turen går langs den gamle berømte veien over Sprengisandur – tvers over Island. Denne urgamle ferdselsveien gjennom landet synges det om i visen som starter med “Ridum, ridum...” (Á Sprengisandi). Dere får oppleve noen av ytterlighetene i den islandske naturen. I sør rir man på myke gresstier langs floden Thjórsá og under turen over de sandfylte viddene på Sprengisandur er Islands villmark på sitt mest utrolige.

Dere befinner dere da midt mellom to av Islands største isbreer; Vatnajökull og Hofsjökull. I kulden fra isbreene fortsetter rideturen over stein og sandørken. Som kontrast til dette tar dere et bad i en naturlig varm kilde. På veien passerer dere berget Arnarfell som geografisk sett er Islands sentrum. Dere kommer til nordlandet lengst inn i Eyjafjördur, en av Islands lengste fjorder.Avganger: juli

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • 7 netter; Overnatting 6 netter i soveposelosji, 1 natt i Reykjavik.
  • Ridning 6 dager. Dagsetapper på 25 - 60 km (4 - 10 timers ridning).
  • Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
  • Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
  • Turene guides på engelsk/skandinavisk.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.


Tillggsvalg:

  • Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
  • Avbestillingsforsikring.


Bestilling
Sprengisandur, 7 netter

Utsolgt

Utsolgt

09. juli 2019

18. juli 2019

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.  

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1: Ankomst til Keflavik – transfer til Reykjavik – Hveragerði

Etter ankomst med fly til Keflavik, tar du flybuss til BSI hvor du møter en representant fra Eldhestar utenfor flybussterminalen. Det blir transfer kl. 17.30 – 18.00 til gården Vellir rett utenfor tettstedet Hveragerði. Overnatting i gjestgiveri eller tilsvarende. Etter middagen går vi gjennom den kommende rideturen og prater om islandshesten, dens egenskaper og ulike gangarter.  

Dag 2: Hveragerði – Fellsmúli – Hólaskógur
Fra Hveragerði blir turdeltagerne kjørt til gården Fellsmúli i Landssveit. Der begynner rideturen rett ved vulkanen Hekla. Dere rir på myke veier gjennom en bjørkeskog til den gamle gården Skarfanes. På vei til Tröllkonuhlaup passerer dere fossefallet Thjófafoss, ”Tyvenes foss”. Siste biten rir dere over en sandslette før ankomst til hytta Hólaskógur.

45 km, 8–9 timer.

Dag 3: Hólaskógur – Hrauneyjarfoss
Fra Hólaskógur fortsetter turen på østsiden av elven Thjórsá nordover mot villmarken. I løpet av denne etappen åpenbarer det seg en utsikt som kommer til å kjennetegne vår reise, hvor de tre største isbreene viser seg i all sin prakt. Turen går videre til Hrauneyjarfoss som er et av Islands største kraftverk. Der blir det overnatting.

40 km, 7–8 timer.

Dag 4: Hrauneyjarfoss – Versalir
Denne dagen rir dere fra Hrauneyjarfoss til Versalir, som er en rasteplass i begynnelsen av Sprengisandur, kjent fra sangen ” À Sprengisandur” (Riðum, riðum...). Underveis ser dere mange flotte fjell og isbreene Vatnajökull og Hofsjökull.

50–60 km, 9 timer.

Dag 5: Versalir – Nýi Dalur
Også denne dagen er lang, omkring 60 km. Landskapet er ganske likt dag 4, men isbreene kommer stadig nærmere og  dere rir mellom dem. Øst for oss ses Arnarfell, et grønt fjell som ligger midt på Island. Nå har dere kommet inn på Sprengisandur, og dere passerer hjemmene til mange av de mest kjente lovløse islendingene, for eksempel Fjalla-Eyvindur. Natten tilbringes i en stor fjellhytte i Nýi Dalur.

58 km, 10 timer.

Dag 6: Nýi Dalur – Laugafell
På vei fra Nýi Dalur rir dere på store sanddyner. En spektakulær utsikt åpenbarer seg når landskapet i nord åpner seg foran når dere legger de tre største isbreene på Island bak dere. Det blir overnatting i fjellhytta i Laugafell, hvor det er mulig å ta et herlig bad i et varmt basseng.

45 km, 9 timer.

Dag 7: Laugafell – Halldórsstaðir i Eyjafjördur 
Idag rir dere fra Laugafell i retning mot Eyjafjördur og Akureyri, hvor den grønne naturen med busker og skogsterreng begynner å bli mer dominerende. Turen avsluttes på gården Halldórsstaðir i Eyjafjördur. Derfra blir dere kjørt til Akureyris flyplass hvor dere flyr til Reykjavik. Natten i Reykjavik.

35 km, 6 timer.

Dag 8: Transfer til Keflavik – Hjemreise
Deltagerne tar flybussen til Keflavik flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island.

 

Bestilling
Sprengisandur, 7 netter (ridetur & losji)
fra 16.100,-
6. jul - 25. jul
SØK REISE
 
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström