Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Nordlys
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereise
Skreddersydde reiser
Kundeservice
» Beste pris?
» Bestilling og betaling
» FAQ - Vanlige spørsmål
» Trygghet og reisegaranti
» Reisevilkår
» Avbestillingsforsikring
» Spørsmål om Island
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Snæfellsnes

Denne turen tar deg med til vestsiden av Island, hvor du får oppleve naturen skifte farge under den varierte turen. Dere rir på gressbekledde marker i grønne daler, på den harde lavaens svarte mark, og over havstrandens gule sand.Turen starter i den grønne Lundareykjadalen. Dere krysser Grimsá, en av Islands mest kjente lakseelver og treffer på Hvitá – elven med det hvite fossende vannet.

Turen går videre inn i villmarken og fortsetter inn i en vakker og grønn dal. Til fots bestiger dere det utsloknede vulkankrateret Eldborg á Mýrum. Dere kommer frem til havet hvor rittet må tilpasses flo og fjære. Dere rir på Atlanterens bunn, på Löngufjörur, som er en av Islands lengste sandstrender. Synet er storslagent med havet på deres ene side og vulkanene på den andre. Turen avsluttes med en flott utsikt over den magiske isbreen Snæfellsjökull.Avganger 2019: juli

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:

  • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
  • 7 netter; Overnatting 6 netter i soveposelosji, 1 natt i Reykjavik.
  • Ridning 6 dager. Dagsetapper på 20 - 40 km (4 - 8 timers ridning).
  • Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
  • Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
  • Turene guides på engelsk/skandinavisk.
  • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
  • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.


Tilleggsvalg:

  • Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
  • Avbestillingsforsikring.


Bestilling
Snæfellsnes, 7 netter

fra 25.020,-

fra 24.820,-

21. juli 2019

29. juli 2019

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.  

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1: Ankomst til Keflavik – transfer til Reykjavik – Hveragerði

Etter ankomst med fly til Keflavik, tar du flybuss til BSI hvor du møter en representant fra Eldhestar utenfor flybussterminalen. Transfer kl. 17.30–18.00 til Hveragerði. Overnatting i hytter eller gjestgiveri. Etter middagen presenteres den kommende rideturen og det blir en gjennomgang om islandshesten, dens egenskaper og ulike gangarter.  

Dag 2: Hveragerði - Oddsstaðir – Fossatún
Transport med buss over høylandene til gården Oddsstaðir vest på Island, hvor dere kommer til å tilbringe de tre første nettene. Rideturen starter på Oddsstaðir og fortsetter ned gjennom dalen Lundarreykjadalur. Dere rir på grønne strender langs Grimsá, en av Islands beste lakseelver. Hestene må vasse over elven flere ganger. Veien går over vadestedet Hólmavað. Dere forlater hestene for natten på gården Fossatún som ligger ved landbrukshøyskolen Hvanneyri, med 150 elever.

25 km, 4 timer.

Dag 3: Fossatún – Litlu-Gröf
Fra gården Fossatún går turen langs riksveien mot elven Gufuá. Dere følger gamle stier og spor langs Gufuá, over elven Langá og fortsetter på gamle veier til den gamle gården Litlu-Gröf. Ri på myke stier gjennom bjørkeskog.

31 km, 5 timer.

Dag 4: Litlu-Gröf – Snorrastaðir
Fra Litlu-Gröf rir dere langs fjellet Grimsstaðamúli. Fortsett vestover og ved inngangen til dalen rir dere over lavaen på smale stier. Krysser elven Hítará ved det palagonitiske/basaltiske fjellet Grettisbæli, før turen går videre langs fjellet Fagraskógarfjall med utsikt over Mýrardistriktet og kystlinjen ved Löngufjörur. Dere forlater hestene på Lindarbrekka, et gammelt forsamlingshus nære det pittoreske krateret Elborg á Mýrum, som senest hadde utbrudd for 1100 år siden.

36 km, 5–6 timer.

Dag 5: Snorrastaðir – Skógarnes
Rideturen går hovedsakelig langs Löngufjörurs sandstrender og dere må reise på morgenen før det blir flo. Elven Haffjarðarás utløp er i nærheten av gården Stóra-Hraun og dere tar en pause på en liten øy i deltaet. Turen går siden inn i landet og dere forlater hestene. Vi reiser tilbake til Lindarbrekka med buss og overnatter der.

22–25 km, 4 timer.

Dag 6: Skógarnes – Vatnsholt
Fra Skógarnes fortsetter Löngufjörurs sandstrender hele veien til gården Stakkhamar. Herfra og mot elven Staðará går ferden ved havet, langs stranden eller oppe på sandbankene. Siste delen av denne dagens ridetur følger riksveien ved halvøya Snæfellsnes. Dere tilbringer natten i Staðarsveit der det er muligheter for et varmt bad.

40-42 km, 7 timer.

Dag 7: Vatnsholt - Garðar
Idag fortsetter rideturen ut på Snæfellsnes. Når det er fjære rir dere over deltaet Buðarós og videre langs stranden til Búðir. På ettermiddagen tar dere bussen til Reykjavik. Natten i Reykjavik. 

20-23 km, 4 timer.

Dag 8: Hjemreise
Deltagerne tar flybussen til Keflavik flyplass på egen hånd.

De tre siste dagene, dagene 5–7, byr på en felles spektakulær og kontrastrik utsikt mot sør over Atlanterhavet. Rolig på en stille dag, men rasende dersom det stormer. Nordover ser vi fjellene på Snæfellsnes med myriader av farger, former og størrelser, og den perfekt formede vulkanen Snæfellsjökull, med sin isbrekledde topp.

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström