Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kundeservice
» Beste pris?
» Bestilling og betaling
» FAQ - Vanlige spørsmål
» Trygghet og reisegaranti
» Reisevilkår
» Avbestillingsforsikring
» Spørsmål om Island
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Kjölur

Dere følger den gamle rideveien Kjölur som i mer enn 1000 år har vært en link mellom Sør- og Nord-Island. Dens historie er sammenvevd med landets. Naturens skjønnhet her rører alle som er så heldige å få oppleve området,.

Dere får oppleve en blanding av kjente steder som Gullfoss og Geysir, villmark, isbreer, ødemark og varme kilder. Ved Hveravellir venter de varme kildene på dere, som en etterlengtet oase midt i ødemarken. En av de mest kjente fredløse personene som tidligere holdt til her, var Fjalla-Eyvindur. Dere fortsetter turen nordover fra Hveravellir og Islands nordland tar imot dere med mange vakre og grønne daler.Avganger: juni - august

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:

 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netter; Overnatting 6 netter i soveposelosji, 1 natt i Reykjavik.
 • Ridning 6 dager. Dagsetapper på 25 - 45 km (4 - 9 timers ridning).
 • Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
 • Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
 • Turene guides på engelsk/skandinavisk.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien

 • .

Tilleggsvalg:

 • Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
 • Avbestillingsforsikring.
Bestilling
Kjölur, 7 netter

fra 26.400,-

fra 27.845,-

fra 26.970,-

18. juni - 26. juni

13. juli - 22. juli

06. aug. - 15. aug.

BESTILL
 

Spesialpris
Akkurat nå har vi et spesialtilbud med rabatt på kr. 1000,– for hver person i reisefølget ditt. Den reduserte prisen ser du i bestillingsflyten når du velger hotell. Tilbudet gjelder for avgangene som går den 18/6 og den 26/6.

 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer. 


 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1: Ankomst til Keflavik – transfer til Reykjavik – Hveragerði
Etter ankomst med fly til Keflavik, tar du flybuss til BSI hvor du møter en representant fra Eldhestar utenfor flybussterminalen. Det blir transfer kl 17.30–18.00 til gården Vellir rett utenfor tettstedet Hveragerði. Overnatting i hytter. Etter middagen går vi gjennom den kommende rideturen og prater om islandshesten, dens egenskaper og ulike gangarter.

Dag 2: Hveragerði – Torfastaðir – Geysir 
Dere kjøres til gården Torfastaðir i det vakre området Biskupstungur. Dere rir på myke stier til vi kommer frem til en elv som krysses flere ganger. På kvelden kommer dere frem til Geysir hvor det blir overnatting på gjestgiveriet. I løpet av kvelden få dere ta en nærmere titt på de varme kildene ved Geysir og det ” gylne” fossefallet Gullfoss.

20 km, 4 timer.

Dag 3: Geysir – Fremstaver
Etter å ha badet i de varme bassengene ved Geysir, fortsetter turen mot fjellene. Et stykke ovenfor Gullfoss starter ørkenen, dekket av sand og stein. Dere rir langs elven Sandá, som tidligere kunne være et vanskelig hinder, til det ble bygget broer på 70- og 80-tallet. Ruten følger elven Hvítá vestover til dere kommer til fjellet Bláfjell, som reiser seg 1160 meter over havet og gir en flott utsikt over Kjölur. Denne dagen har dere isbreene Eyjafjallajökull og Hofsjökull, og vulkanen Hekla på høyre side. På venstre side ser dere fjellet Hlöðufell og isbreen Langjökull. Dere sover sør for Bláfell i fjellhytta Fremstaver.

35 km, 7 timer.

Dag 4: Fremstaver – Árbúðir 
Idag fortsetter dere nordover langs østsiden av Bláfell. Etter å ha passert broen over Hvítá ser dere fossefallet Ábóta, og her begynner Kjölur. Kjölur er den eldste opprinnelige veien mellom Sør- og Nord-Island. Innbyggerne i Skagafjörður og Eyjafjörður benyttet denne veien når de skulle til Alltinget i gamle dager. Den er for det meste flat og ligger 600-700 meter over havet. Øst for Hvítá reiser isbreene Hofsjökull og Langjökull seg mot vest. Mellom dem reiser det seg noen fjell og det mest kjente av dem er Kerlingarfjöll, sørvest for Hofsjökull, og som ofte blir omtalt som Kjölurs stolthet. Nå gjenstår kun en siste etappe for dagen, og det er veien opp langs med elven Svartá til Árbúðir, som også er soveplass denne natta.

30 km, 6–7 timer.

Dag 5: Árbúðir – Hveravellir
I dag er det grunn til å være spesielt fornøyd, siden kvelden kommer til by på varmt bad i varmtvannsområdet Hveravellir. Først rir dere mot fjellkjeden Hrefnubúðir. Mellom Hrefnubúðir og innsjøen Hvítárvatn er det et åpent gressområde som heter Hvítárnes. Området bytter utseende og karakter når den grønne blomsten Fifa, frem mot sommeren, blir hvit og frøene blåser avsted. Tidligere var det mye gress på Kjölur, men nå er det sjeldent å se, unntatt i Tyvenes Dal, Thjófadalur, som dere rir gjennom senere på dagen. 

Dere fortsetter nå østover langs elven mot Kjalfell og lavaområdet Kjalhraun. Navnet Kjölur er omdiskutert. Noen tror at det kommer av fjellkjeden Kili i Norge, andre tror at det kommer av at fjellet Kjalfell ser ut som en båt som ligger opp ned, dvs. med kjølen opp. Vest for Kjalhraun går vi gjennom en trang kløft og kommer inn i Tyvenes Dal. Dalen er formet som en sirkel og godt skjult av fjell. I dalen må vi være forsiktige, ettersom naturen er meget sårbar.

Dag 6: Hveravellir – Áfangi
Rideturen i dag er kortere, og det gir muligheten til å nyte og ta inn den spesielt vakre naturen ved Hveravellir før dere saler på hestene og kommer dere av gårde. Hveravellir er et av landets største varmtvannsområder, og mange av kildene er kjente for sin fargeprakt. Før i tiden var dette et tilholdssted for fredløse. Sør for varmtvannsområdet besøker dere en ruin som heter Eyvindarkofi, hvor den lagløse Fjalla-Eyvindur hadde sitt skjulested. Når dere fortsetter nordover fra Hveravellir rir dere over elven Seydisá og følger myke rideveier forbi fjellene Sandkúlufell, Hanskafell og Sauðafell.

34 km, 8 timer.

Dag 7: Áfangi – Blöndudalur 
Dere fortsetter nordover på Eyvindarstaðaheiði på vei mot bebyggelsen på Nord-Island. Bak dere ligger fjellene og rundt dere ligger isbreene. På høyre side ligger den store innsjøen Blöndulón, som er formet av vannkraften fra Blanda. Dere rir på myke stier og fjellveier til dere kommer til den grønne dalen Blöndudalur og er målet nådd. Dere blir kjørt tilbake til Reykjavik. Natten i Reykjavik.

30 km, 5 timer.

Dag 8: Transfer til Keflavik – Hjemreise
Deltagerne tar flybussen til Keflavik flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island.

 

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström