Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kundeservice
» Beste pris?
» Bestilling og betaling
» FAQ - Vanlige spørsmål
» Trygghet og reisegaranti
» Reisevilkår
» Avbestillingsforsikring
» Spørsmål om Island
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Eventyr rundt vulkanen

Turen går over vulkanen Hengills svarte lava, inn i Marardalur – en grønn lokkende dal som kalles for hestenes dal. Dere rir ved foten av det sagnomsuste fjellpartiet Jórukleif, og fortsetter langs med stranden av Islands største sjø Thingvallavatn, tett på kløften hvor islendingene i århundrer har holdt regjering.


Etterpå møtes dere av bratte klippeformasjoner som leder dere ned i den varme dalen Reykjadalur. Der ser dere dalens svovelduftende hete kilder. Dere tar et bad i den varme bekken og ferden går videre mot vårt utgangspunkt Vellir. Overnatting på Eldhestenes gård og/eller i fjellstue.Avganger 2019: 17. mai - 9. september

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:

 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Soveposelosji: Overnatting 3 netter i soveposelosji, 1 natt i Reykjavik.
 • Hotell: Overnatting 3 netter på Hotel Eldhestar, 1 natt på hotell i Reykjavik.
 • Ridning 3 dager. Dagsetapper på 20 - 35 km (4 - 7 timers ridning).
 • Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
 • Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
 • Turene guides på engelsk/skandinavisk.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.


Tilleggsvalg:

 • Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
 • Avbestillingsforsikring.
Bestilling
Eventyr rundt vulkanen, 4 netter

Utsolgt

Utsolgt

fra 11.230,-

16. mai - 23. mai

12. jun. - 04. jul.

01. sep. - 09. sep.

BESTILL


 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.  

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1: Ankomst til Keflavík – transfer til Reykjavik – Hveragerði

Dere ankommer Keflavík flyplass og tar bussen fra til Reykjavik (BSI), hvor dere blir de møtt av representanter fra Eldhestar kl 17.30 – 18.00. Deretter blir det videre transport til vår gård Vellir som ligger i nærheten av Hveragerði. Vel fremme blir dere innlosjert i hytter og gjestgiverier. Første kvelden spiser vi alle middag sammen og Eldhestar forteller om hva som venter de kommende dagene.  

Dag 2: Hveragerði – Kolvidarhóll

Fra Hveragerði følger dere den gamle veien til Hellisheidi. Når dere kommer til sletten fortsetter turen mot vulkanen Hengill, langs lavaområdet Kristnitökuhraun. Denne lavaen kommer fra Hengils utbrudd i år 1000, samme år som Island offisielt konverterte til kristendommen. De gamle sagaene forteller at utbruddet var en hevn av de gamle gudene Tor, Odin og Frøya. Fortsett på veien omringet av lava og til dere ser ”millihrauns og hlidar” ned til Kolvidarhóll. Der har mennesker stoppet opp for å hvile i århundrer. Natten tilbringes på Eldhestar gård Vellir. 21 km, 4 timer.

Dag 3: Kolvidarhóll – Nesjavellir
Idag fortsetter turen nordover, nedenfor fjellene Husmuli og Hengill. Gå av hestene og lei dem gjennom den trange kløften til Marardalur, Hestenes dal. Deretter passerer dere Dyrfjöll (Dørr-fjellene) og møtes av en flott utsikt over innsjøen Thingvallavatn når dere kommer til fjelltoppen. Innsjøen ligger ved kløften hvor islendingene har hatt sine demokratiske møter, Alltinget, i hundrevis av år. Veien fortsetter til Nesjavellir der dere forlater hestene og kjører bil til Vellir for middag og overnatting. 30 km, 6–7 timer.
Dag 4: Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi
Ri oppover i fjellene og gjennom en kløft hvor det renner en liten elv. Når dere har tatt dere over enda et fjell, krysser dere en sandslette til gresset mer og mer tar over i dalen Þverárdalur. Dere klatrer oppover en skråning ved siden av et fossefall og blir møtt av et grønt område med varme kilder. Deretter dukker bratte klippeformasjonene opp og disse som fører dere ned i den varme dampende dalen Reykjadalur. Ta en dukkert i den varme bekken i dalen,før dere snur mot Hveragerði hvor turen avsluttes. Før dere rir nedover fjellene bør dere ta noen minutter til å nyte den imponerende utsikten mot havet og Vestmannaøyene. Det blir transport i bil tilbake til Reykjavik, rundt 16.30. Overnatting i Reykjavik. 20 km, 4–5 timer.
Dag 5: Transfer til Keflavik – Hjemreise

Deltagerne tar flybussen til Keflavik flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island.

 

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström