Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Vest Island, 4/5 netter


På Vest-Island kan dere i tillegg til å oppdage deler av Islands rike historie også oppleve det vidunderlig vakre og karrige landskapet. Med egen leiebil kan dere på egen hånd oppdage utstillinger, små kulinariske overraskelser og fascinerende naturopplevelser med majestetiske fosser, varme kilder, svarte lavastrender og vidstrakte isbreer. Dette er en fullpakket reise for dere som på kort tid vil oppleve et fascinerende og varierende landskap.

Kjørelengde: ca. 1030 km.Avganger 2019: 1. april - 26. september.

Direktefly: Oslo (alle dager), og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 4/5 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Islandsk reiseguide fra Promote Iceland (pdf).
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ der rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.


Utgifter som betales på stedet:

 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.

Bestilling
Vest Island, 4/5 netter

fra 7.270,-

15. mai - 26. sep

BESTILL
 

Om våre priser 
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer. 
 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Den Blå Lagune
Dere lander på Keflavík flyplass med morgen- eller ettermiddagsflyet. Leiebilen hentes ut på flyplassen. En perfekt start på islandsbesøket er et avslappende bad i den berømte Blå lagunen. Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt utenfor Reykjavík. Her kan dere nyte det varme (36–39 grader) og mineralrike vannet uansett årstid. Den blå lagune er et utendørsbad som får vannet sitt direkte fra geotermiske kilder på en dybde av hele 2000 meter.

Med nye krefter etter det forfriskende badet kjører dere så videre til Reykjavík. Dere har anledning til å utforske Reykjavík på egen hånd i løpet av dagen/kvelden, avhengig av hvilket fly dere kommer med.
Dag 2 | Den Gylne Sirkelen - Borgarnes

I løpet av dagen kommer dere til å besøke noen av de mest interessante og velkjente severdigheter på Island. På veien til den såkalte gyldne sirkelen anbefaler vi at dere gjør et stopp ved vulkankrateret Kerið og den historiske plassen Skálholt. Deretter fortsetter dere mot det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor Strokkur, den mest aktive av geysirene, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. I nærheten av Geysirområdet finner dere den majestetiske Gullfoss, det ”gyldne” fossefallet, som regnes som det aller vakreste på Island. Neste stopp langs veien er Thingvellirs Nasjonalpark. Et område som er både historisk interessant og har en fascinerende geologi.


På vei mot nattens innkvartering i Borgarnesområdet kan dere velge å kjøre rundt viken eller ta tunnelen under fjorden Hvalfjødur. Under andre verdenskrig hadde de allierte en viktig flåtebase ved fjorden og der finnes nå en hvalfangststasjon. Overnatting skjer i området rundt byen  Borgarnes.

Almannagjá
Dag 3 | Snæfellsnes

I dag følger dere vei 54 fra Borgarnes til Snæfellsnes-halvøyen. Vel fremme i Snæfellsnes får dere øye på det eventyrlige Eldborg krateret (til venstre for vei 54). Deretter kan dere stoppe ved Gerdubergs basaltsøyler, øst for vei 54 i nærheten av Ytri Raudamelur. Snæfellsnes-halvøyen er et naturlig underverk og er kjent for Snæfell-breen som tårner over området.

Ta til høyre ved Vegamót og følg vei 55 til Stykkishólmur, en sjarmerende by med perfekt beliggenhet ved Breidafjördur-fjorden. Stopp gjerne på gården Bjarnarhöfn som ligger ved sjøen, ikke langt fra Stykkishólmur. Dette er en av de få gårdene på Island som tilbereder hai, og her kan besøkende komme innom og få lære om haifiske rundt Island og selv smake på hai (åpent hele året).

Underveis på reisen lands halvøyens nordlige kyst, vil dere støte på flere typiske islandske fiskevær som Grundarfjördur, Olafsvik og Hellissandur. Snæfellsnes-halvøyen er et naturlig underverk og er kjent for Snæfell-breen som tårner over området. Når dere følger vei 574 anbefaler vi et stopp ved den gamle forlatte fiskestasjonen Djúpalónssandur. Her kan dere også gå en tur ned til Dritvík, den svarte sandstranden som ligger i nærheten. Neste stopp er Arnarstapi, et vakkert fiskevær med en unik naturlig havn hvor dere kan se basaltsøyler i alle mulige former og størrelser. I Arnarstapi er det også mulig å ta en oppfriskende gåtur ned til sjøen.


Følg den sørlige kysten mot Búdir, som tidligere var en handelshavn. Her kan dere beundre en vakker trekirke som omringes av et fantastisk lavafelt. Det blir overnatting på Snæfellsnes-halvøyen.

Hraunfossar
Dag 4 | Reykholt - Snorrastofa - Hraunfossar - Reykjavik

Snæfellsneshalvøyen er en naturperle mest kjent for den mektige isbreen som tårner seg opp på den vestre delen. Dagens rute går langs kysten i nord, der dere passerer typiske islandske fiskebyer. I byen Hellisandur, finnes et sjarmerende sjøfartsmuseum som anbefales å besøke. Siden dere har rundet halvøyens vestre odde anbefaler vi at dere tar et stopp i det forlatte fiskeværet Drítvík for en forfriskende spasertur ned til stranden. Dere kan også spasere til den svarte sandstranden Djúpalónssandur i nærheten. Deretter fortsetter ferden til den lille fiskebyen Arnarstapi og den fine naturhavnen som innrammes av basaltkolonner i ulike former og størrelser. I byen kan dere booke en tur med snøscooter oppe på isbreen Snæfellsjøkull.


Kjør videre til den tidligere handelsplassen Búdir, hvor det ligger en vakker trekirke innbygd i et lavafelt. Kjør så tilbake til Borgarnes hvor dere kan besøke den nye bosettingsutstillingen og lære mer om hvordan Island ble befolket og om landets unike litterære arv. Følg kunstveien langs halvøyen tilbake til Reykjavik for overnattning. 

Dag 5 | Hjemreise eller ekstra dag i Reykjavík

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflaviks flyplass i forbindelse med hjemreisen.

De av dere som har valgt å forlenge reisen med en ekstra natt får tid til å utforske verdens nordligste hovedstad. Rusle rundt i byen blant restauranter, kaféer og hyggelige shoppinggater. For de kulturinteresserte finnes det mange museer i byen. Om det er interesse kan dere benytte kvelden i en koselig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavik er kjent for sitt heftige natteliv.  

Dag 6 | Hjemreise

Hjemreise skjer enten tidlig om morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) eller tar flybussen fra hotellet i god tid før avreise til Norge.

 

 

Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser.
MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.

 

Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström