Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Sør-Island, 4/5 netter


På sør Island finner du mange av Islands mest kjente severdigheter. Ferden preges av interessante naturopplevelser som majestetiske fossefall, varme kilder, isbreer og vulkaner. Dette er en intensiv reise for deg som på kort tid vil oppleve annerledes natur og samtidig få tid til å utforske Reykjavik.Avganger 2019-2020: 4. januar - 18. desember

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.
sida1 Kundevurdering: 4,6 sida2
Les kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 4/5 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
 • Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må bilen leveres tilbake senest kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.
Bestilling
Sør-Island, 4/5 netter

fra 6.715,-

fra 6.715,-

fra 6.850,-

fra 9.175,-

01. okt - 18. des
04. jan - 31. mar
01. apr - 14. mai
15. mai - 30. aug

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Den blå lagune – Hveragerdi

Dere lander på Keflavik flyplass med morgenfly eller ettermiddagsfly. Bilen hentes ved ankomst på Keflavik flyplass. En god start på Islandsturen deres er å ta et avkoblende bad i den berømte Blå Lagune (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd). Lagunen ligger som en oase i et lavaområde på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavik. Vannet holder den behagelige temperaturen 36 - 39°C hele året, og på plassen finnes også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant.

Med nye krefter etter det velgjørende badet kjører dere til den sjarmerende byen Hveragerdi for første overnatting.

 

Dag 2 | Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

Spis frokost på hotellet før dere tar veien sørover. Dere følger vei nr 1 og passerer Selfoss og Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer dere til fossene Seljandsfoss og Skógarfoss, to severdigheter dere ikke burde gå glipp av. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper, hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen.

De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet. De store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs. Etter Vík krysser dere først den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava), som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på det såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Overnatting i eller nært Kirkjubæjarklaustur.

 

Seljandsfoss
Dag 3 | Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Klaustur - Vík

Begynn dag 3 med å kjøre over til regionen ved foten av breen Vatnajökull. På veien vest kan dere stanse ved Dverghamrar, et belte med basaltsøyler som ligger noen kilometer fra Kirkjubæjarklaustur. Fortsett østover over Skeidarásandur utsiktsplass, med flott utsikt over Europas største bred, Vatnajökull.

Etter denne vidstrakte ørkenen når dere Skaftafell nasjonalpark, et vakkert område ved foten av Vatnajökullbreen som er kjent for sin unike natur og overflødige grønne frodighet – en oase mellom den svarte ørkenen og breen. Her kan dere velge mellom en mengde fotturer, for eksempel gjennom parken til den vakre Svartifossen eller til kanten av bretungen Skaftafell. Lengre øst kommer dere til den spektakulære bre-lagunen Jökulsárlon. Enorme isblokker bryter seg løs fra breen Vatnajökull og flyter rundt i lagunen. Her kan dere ta en 30 – 40 minutters båttur mellom isbergene. Kjør senere tilbake via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatting i eller nært Vík.

 

Vík
Dag 4 | Vík - Den gylne sirkelen - Reykjavik

I løpet av dagen kommer dere til å besøke noen av de mest interessante og velkjente severdighetene på Island. Følg vei nr.1 vestover gjennom Hella, til dere passerer elven Thjórsá. Fortsett deretter i retning Fludir. Om det er tid og interesse for det anbefaler vi et besøk til vulkankrateret Kerið, samt den historiske plassen Skálholt. 

Turen går videre mot det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor Strokkur, Islands mest aktive geysir, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Like i nærheten av Geysirområdet finner dere majestetiske Gullfoss, den ”gylne fossen”, antakelig den mest kjente av alle Islands fossefall. Neste stopp på vegen er Thingvellir Nasjonalpark, et område som er både historisk interessant og har fascinerende geologi. Overnatting i Reykjavik.

 

Den gylne sirkelen
Dag 5 | Hjemreise (4n) eller ekstra dag i Reykjavik

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

De som har valgt å forlenge reisen med en ekstra natt har tid til å utforske verdens nordligste hovedstad. Spaser rundt i byen blant restauranter, kafeer og koselige shoppinggater. For de kulturinteresserte finns det mange museum i byen, og om dere er interesserte kan dere bruke kvelden på en hyggelig pub eller på et gyngende danskegulv. Reykjavik er kjent for sitt hete natteliv.

 

Reykjavik
Dag 6 | Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

 

 

 

Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser.
MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.


Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström