Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Island rundt, 7 netter

En klassisk biltur hvor man følger "ringveien" - riksvei 1, som går rundt Island. Langs veien passerer dere mange vakre og fasinerende severdigheter. Stort sett hver time opplever man landets eiendommelige evne til gang på gang å skifte utseende. Reisen går over høysletter, gjennom lavaområder og frodige jordbruksbygder, fantastiske kyster og fjorder med mektige fjell og isbreer som åpenbarer seg i horisonten. Dette er en av våre mest populære sommerreiser.


Avganger: 1. april - 25. oktober

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.
sida1 Kundevurdering: 4,6 sida2
Les våre kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 7 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over reiseruten.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
 • Leiebil - pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs) eller tilsvarende. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • Ved henting av leiebil på Keflavik flyplass - flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
Bestilling

Island rundt, 7 netter

fra 11.100,-

fra 10.050,-

15. mai - 30. sep

01. okt - 25. okt

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Den blå lagune – Reykjavik

Dere lander på Keflavik flyplass med morgenfly eller ettermiddagsfly. Bilen hentes ved ankomst på Keflavik flyplass. En god start på Islandsturen er å ta et avkoblende badet i den berømte Blå lagune(OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd). Lagunen ligger som en oase i et lavaområde på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavíi. Vannet holder den behagelige temperaturen 36 - 39°C hele året, og på plassen finnes også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant.

 

Med nye krefter etter et velgjørende badet kjører dere til Reykjavik for første overnatting. Her har dere mulighet til å utforske Reykjavik på egen hånd resten av dagen og kvelden.

 

Dag 2 | Reykjavik - Vik

Denne dagen kjører dere først mot nordvest og siden sørover. Langs veien passerer dere noen av de mest kjente og interessante severdighetene på Island. Første stopp langs veien er Thingvellir nasjonalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Dere fortsetter videre mot det verdensberømte geotermiske området Geysir. Der får dere blant annet se Strokkur, den mest aktive av geysirene, skyte sin varme vannkaskade opp til 20 m i været hvert 5-10 minutt – en spennende og unik opplevelse.

Rett i nærheten av Geysirområdet finner dere den storslåtte Gullfoss, det ”gylne fossefallet”, som av mange anses å være Islands vakreste. Gullfoss oppstår hvor elven Hvíta styrter ned i en omtrent 32 m dyp kløft. Vannet faller i etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster utfor stupet og ned i ravinen.

Strokkur

Deretter svinger dere sørover på Island og ned mot den sørlige kysten hvor dere passerer fossefallene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stopp man absolutt bør få med seg. Ved Seljalandsfoss kan dere komme inn bak fossefallet, og ved Skógar finner dere et interessant museum som tar for seg det historiske Island. Dere drar så mot byen Vík og reisens overnattingen i området runt Skogar/Vik.

Dersom dere har tid til overs på ettermiddagen og kvelden kan dere dra til de vakre klippene ved Dyrhólaey som er rikt bebodd av lundefugler. Lundefuglene kan sees frem til midten av august da de forsvinner ut til havs, men Dyrhólaey er vel verdt et besøk også etter dette. 

Vík
Dag 3 | Vík - Höfn

Dere reiser over sletten Mýrdalssandur og passerer lavaområdet Eldhraun, og siden går ferden over Skeiðarársandur hvor dere har en flott utsikt over Vatnajökull, Europas største isbre. Ved Skeiðarársandur ser dere sporene etter hvordan vulkanutbrudd under Vatnajökulls isdekke har formet isbreelver, som siden har skylt bort alt på sin vei.

 

Dere gjør et stopp ved isbrelagunen Jökulsárlón ved foten av Vatnajökull. Her flyter isfjell som har løsnet fra isbreen og skaper eventyrlignende syn. Dere har mulighet til å ta en kort båttur på isbrelagunen blant isfjellene (mot et tillegg). Overnatting skjer i området rundt byen Höfn. 

 

Jökulsarlon
Dag 4 | Höfn - Egilsstadir

Reisen fortsetter nordover langs kysten og dere passere små fiskevær som Djupivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og overgir seg til bratte fjellsider og bunnløse fjorder hvor trolske steinformasjoner viser seg som statuer mot himmelen.

For å komme til Egilsstadir velger dere enten ”fjordrunden” hvor dere passerer fiskevær som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördu, eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Overnatting i området rundt byen Egilsstadir, Østlandets handelssentrum.

 

Hvalnes
Dag 5 | Egilsstadir - Mývatn

Om morgenen kjører dere gjennom det øde høylandet Möðrudalur, et ørkenlandskap som minner om månen. Dere kan gjøre en kort avstikker til Möðrudalur, en av de mest isolerte gårdene på Island, hvor det finnes en gammel og innbydende kafé. Dere svinger nordover og kommer frem til den mektige fossen Dettifoss, Islands mest kraftfulle foss. Fallhøyden er på imponerende 44 meter!

Etter besøket til Dettifoss kan dere enten kjøre videre tilbake til vei nr. 1 og kjøre direkte til Mývatn, eller dere kan fortsette nordover og kjøre rundt Tjörneshalvøyen. Om dere velger det siste alternativet fortsetter dere til Ásbyrgi, en hesteskoformet forkastning, som ifølge legenden er avtrykk etter Odins åttebeinte hest Sleipner. Dere fortsetter videre langs den vakre kyststrekningen ved halvøyen Tjörnes til dere kommer frem til den sjarmerende fiskelandsbyen Húsavík, og overnatter i området rundt Husavik/Mývatn.

 

Husavik, Europas sentrum for hvalsafari, som har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Sjansen for å se hval i Skjálfandibukten er stor, opp mot 100% ifølge arrangørene. Om dere er heldige kan dere få se knølhval, spekkhuggere, vågehval, delfiner og iblant dukker det også opp en blåhval, den største av dem alle.

 

Dettifoss
Dag 6 | Mývatn - Varmahlid

Dagen tilbringes i området rundt innsjøen Mývatn, som er et av Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formasjoner, geotermisk aktivitet og selve innsjøen, med sin varierende flora og fauna. En turistinfomasjon som kan hjelpe dere med kart og forslag til passende turdestinasjoner finnes, samt mer informasjon om området. Dere kan besøke de knudrete lavaformasjonene ved Dimmuborgir og utforske kratrene ved Skútustaðir, eller besøke Námaskarð, et vulkansk område hvor svovelgasser og damp strømmer opp fra bakken, samt vulkanen Krafla. En 2-timers fottur tar deg opp til den vulkanske sprekken Leirhnjúkur, som er stedet hvor det var vulkanutbrudd så sent som i 1984.

I området ligger også et bad som kan minne om Den blå lagune, og som er vel verdt et besøk for de som søker litt avkobling etter noen aktive dager. Fra Mývatn kjører dere nordover mot Varmahlíð og passerer fossefallet Goðafoss og Akureyri, Islands nest største by. Om dere har tid anbefaler vi et besøk til den gamle bondegården, Glaumbær (veg 75), og kirken Viðimýri. Dere overnatter i området rundt Varmahlíð.

 

Mývatn
Dag 7 | Varmahlid - Reykjavik

Dere fortsetter langs ringveien mot Reykjavik og kjører over fjellovergangen Holtavörðuheiði mot sørvestre Island og Reykjavik. Dere passerer også landsbyen Reykholt, hvor skalden Snorre Sturlason bodde, og Islands største varme kilde Deildartunguhver. I Borgafjörður passerer dere det vakre fossefallet Hraunfossar. Dere kan velge mellom to ulike veier på den siste etappen mot Reykjavik. Enten kjører dere gjennom tunnelen Hvalfjörður eller langs fjorden med samme navn. Det lå en viktig amerikansk marinebase ved Hvalfjørður (hvalfjorden) under andre verdenskrig.

 

Vel framme i Reykjavik kan dere spasere rundt i byen blant restauranter, kafeer og hyggelige shopping-gater. For de kulturinteresserte finns det mange bra museum i byen, og om interessen er der kan der kvelden brukes på en av Reykjaviks berømte barer eller dansegulv. Dere overnatter i Reykjavik.

 

Hraunfossar
Dag 8 | Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

 

 

 

Reykjavik
Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. 

MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

 

Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström