Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Island rundt ved Snæfellsnes, 10 netter

Velkommen til vår mest omfattende biltur på Island. Med leiebil går turen langs riksvei 1 rundt Island. Dette er en reise som lar dere oppleve den islandske naturens vakre og ekstreme severdigheter. Kjør over høylandet, gjennom lavafelt, se storslagne isbreer og opplev landets ville kystlinje og mange fjorder.

Et av høydepunktene, som skiller denne reisen fra versjonen som varer i 7 netter, er Snæfellsnes-halvøyen som trollbinder besøkende med sin magiske natur. Dette er en av våre mest populære reiser under sommerhalvåret og den kan forlenges med en natt for å få mer tid i Reykjavik.Avganger 2019-2020: 1. April - 22 Oktober.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


sida1 Kundevurdering: 4,4 sida2
Les våre kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 10 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
 • Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må bilen leveres tilbake senest kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen., ellers påløper ett døgns leie.
Bestilling

Island rundt, 10 netter

fra 14.035-

fra 13.525,-

fra 14.845,-

01. okt - 22. okt
01. apr - 14. mai
15. mai - 30. aug

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1| Bad i Den blå lagunen
 

Dere lander på Keflavík flyplass på morgenen eller ettermiddagen og plukker opp leiebilen på flyplassen. En god start på Islandsbesøket er å dra rett til det verdensberømte utendørsbadet Den blå lagune (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd). Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavik. Nyt det varme (36-39°C) og mineralrike vannet. Det finns også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant på stedet.

Med nye krefter etter det velgjørende badet kjører dere til Reykjavik for første overnatting. Bruk resten av dagen og kvelden til å utforske Reykjavik på egen hånd.

 

Dag 2 | Reykjavik – Den Gylne Sirkel – Selfoss

Denne dagen besøker dere noen av de mest interessante og velkjente severdigheten på Island. Første stopp er Thingvellir Nasjonalpark, et område som er både historisk interessant og som har en fascinerende geologi. Vi anbefaler å spasere i Almannasjá-sprekken og deretter helt ned til hvor Alltinget ble grunnlagt allerede på 900-tallet.

Dere fortsetter så til det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor dere får se Strokkur, Islands mest aktive geiser. De regelmessige utbruddene gir dere flere muligheter til å oppleve kildens majestetiske vannkaskade som slynges opp mot himmelen. Dere kan også spasere blant boblende leirpøler og underjordiske kilder og virkelig få kjenne jordens indre krefter under føttene.

Thingvellir
Like i nærheten av Geysirområdet finner dere majestetiske Gullfoss, det gylne fossen, som av mange anses for å være Islands vakreste. Fossen faller i to etapper, og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg utfor stupet ned i ravinen.

Dere kan også besøke den historisk interessante plassen Skáholt, som i mange århundrer var bispesetet til biskopen på søndre Island. Skáholt er antakelig det mest betydningsfulle kulturelle sentret på Island. Dere fortsette deretter til området rundt Selfoss for neste overnatting.
Strokkur
Dag 3 | Selfoss – Kirkjubaejarklaustur

Kjør sørover mot sär-kysten hvor dere passerer fossen Seljalandfoss ved Dyrhólaey, som er rikt befolket av lundefugler frem til midten av august. I august forsviner de til sjøs, men Dyrhólaey er vel verdt et besøk selv utenfor sesongen for lundefugler.

 

Fra Vík reiser dere over sletten Mýrdalssandurog og passerer det karrige lavefeltet Eldhraun. Det er også mulig å runde Eldhraun mot sør og passere det avsideliggende jordbruksområdet Medelland før man igjen kommer ut på hovedveien ved byen Kirkjubaejarklaustur, hvor dere skal overnatte i området.

 

Lundefugle
Dag 4 | Kirkjubaejarklaustur – Höfn

Dere fortsetter over det flotte floddeltaet Skeidarársandur, hvor dere kan se sporene etter hvordan vulkanutbrudd under Vatnajökullbreens isdekke dannet iselver som har skylt bort alt i sin vei. Dere når så snart Skaftafells nasjonalpark som ligger like ved breen Vatnajökull, Europas største bred, ved Islands høyeste fjell, Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet).

Ved foten av Vatnajökull ligger bredlagunen Jökulsárlón. Her flyter isberg som har løsnet fra breen, og synet er eventyrisk. I bredtungene viser den tusenårige ismassen frem sin rene, klare, blå farge. Fra lagunen renner også en omtrent 1 km lang elv ut i Atlanteren, og er du heldig får du se nysgjerrige seler som stikker hodet opp mellom bølgene. Det er mulig å ta en kort båttur på lagunen blant isbergene (mot en avgift), før dere fortsetter til byen Höfn og neste overnatting i området.

 

Jökulsárlon
Dag 5 | Höfn - Egilsstaðir

Dere fortsetter langs kysten og passerer små fiskevær som Djúpivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og går over til bratte fjellsider og avgrunnsdype fjorder, søyleformde steinformasjoner reiser seg mot himmelen. For å komme til Egilsstadir velger dere enten ”fjordrunden”, hvor dere passerer fiskelandsbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Overnatting i området rundt Egilsstadir, østre Islands handelssenter.

 

Hvalnes
Dag 6 | Egilsstaðir – Mývatn

I løpet av morgenen kjører dere igjennom høylandets øde ørkenlandskap, som ofte minner om et månelandskap. Dere kan gjerne gjøre en kort avstikker til gården Möðrudalur som er en av de mest isolerte å på Island, hvor dere finner en innbydende gammel kafé. Senere svinger dere nordover og kommer frem til den mektige fossen Dettifosss, Islands kraftigste. Fallhøyden er imponerende 44 meter og vannmassene gir fra seg imponerende dugg!

Etter besøket til Dettifoss kan dere enten kjøre tilbake til vei. 1 og fortsette direkte til Mývatn, eller fortsette lengre nordover rundt Tjöneshalvøyen. Om dere velger sistnevnte, fortsetter dere til Ásbyrgi, en hesteskoformet forkastning som i følge legenden er et avtrykk fra Odins åttebeinte hest Sleipner. Etter dette fortsetter dere langs den vakre kyststrekningen på halvøyen Tjönes til dere når det sjarmerende fiskeværet Húsavík. Husavik er Europas sentrum for hvalsafari og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Sjansen for å se hval i Skjálfandibukten er stor, opp mot 100% ifølge arrangørene. Om hellet er med dere kan dere få se knølhval, spekkhuggere, vågehval, delfiner og iblant dukker det også opp en blåhval, den største av dem alle. Dere overnatter i området rundt Mývatn/Husavík.

 

Mývatn
Dag 7 | Mývatn – Akureyri

Dagen tilbringes i naturreservatet omkring Mývatn, et av Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formasjoner, geotermisk aktivitet, og selve vannet har en variert flora og fauna. Det ligger en turistinformasjon som kan være behjelpelig med kart og forslag til passende fotturer ved Mývatn. Her kan dere også få mer informasjon om området.

Dere kan besøke de vridde lavaformasjonene ved Dimmuborgir, utforske kraterne ved Skútustaðir eller besøke Námaskarð, et vulkansk område hvor svovelgasser og damp strømmer opp fra jorda, samt vulkanen Krafle. En 2-timers fottur tar dere opp til den vulkanske sprekken Leirhnjúkur, hvor vulkanutbrudd fant sted så sent som i 1984. Det ligger også et naturlig utendørs bad som minner om Den blå lagune i området som er vel verdt et besøk om man søker avslapping etter dagens strabaser. Fra Mývatn kjører dere nordover i retning Akureyri, og på veien passerer dere det vakre fossefallet Goðafoss. Etter hvert kommer dere til Akureyri, Islands nest største by, og overnatter i området.

 

Godafoss
Dag 8 | Akureyri - Siglufjördur - Hvammstangi

Akureyri er en hyggelig by med en fin moderne kirke, en interessant botanisk hage, butikker, kafeer, og et stort utendørs badeanlegg. Fra Akureyri følger dere vei 82 til Dalvik og Olafsjordür. Dere kjører gjennom en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en vakker liten by på Nord-Island som vokste frem på midten av 1900-tallet som et sentrum for fiske. Ferden fortsetter videre til Skagafjördur, et område beryktet for utmerket hesteavl.

Det ligger to andre historisk interessante steder i Skagafjördur som burde besøkes – det tidligere bispesetet på Nord-Island, Hólar, og det lille fiskeværet Hofsös. Hólar var et viktig kultursenter i middelalderen og ligger på østsiden av fjorden. I en vakker fjelldal her finner dere den gamle kirken, som huser verdifulle kunstskatter, noe som er uvanlig på Island. Hofsös ble kjent på slutten av 1800-tallet for å være havnen mange islendinger brukte når de utvandret til en ny verden. Det ligger et emigrantforskningscenter ved den gamle havnen som forteller historien. Vi anbefaler også et besøk til den gamle bondegården Glaumbær (vei 75) og kirken Viðimýri. Kjør gjennom Blönduós for å komme til Hrútafjördur-området hvor dere overnatter.

 

Akureyri
Dag 9 | Hrútafjördur – Snæfellsnes

I dag går turen sørover til Snæfellsnes-halvøyen hvor dere blant annet kan stoppe ved Haukadalur og rekonstruksjonen av Erik den rødes hjem. Her bodde Leifur Eirikssons far, som var den første europeeren som seilte til Amerika. Dra deretter videre til Stykkishólmur, en sjarmerende landsby som ligger ved den flotte Breidafjördur-fjorden. Dersom dere har tid kan dere også gjøre et stopp ved Bjarnarhöfn hvor dere finner et haimuseum.


Kjør videre og oppdag typiske islandske fiskevær langs halvøyens nordlige kyst. Halvøyen er kjent for sin natur hvor Snæfell-breen spiller hovedrollen. På veien er det vel verdt tiden å legge inn et stopp ved den forlatte fiskestasjonen Djúpalónssandur og fiskeværet Arnarstapi med sin naturlige havn med basaltformasjoner. Forsett videre til Búdir hvor det ligger en vakker trekirke omgitt av et fantastisk lavafelt. Det blir overnatting på Snæfellsnes-halvøyen. 

Snæfellsnes
Dag 10 | Snæfellsnes – Reykjavik

 

I dag følger dere vei 54 på Snæfellsnes-halvøyen til Borgarnes. Gjør et stopp ved Gerdubergs basaltformasjoner øst for vei 54, i nærheten av Ytri Raudamelur, eller gå en tur i det eventyrlige Eldborg-krateret. Vel fremme i Borgarnes anbefaler vi et besøk til museet; The Settlement Center.

 

Deretter kan dere fortsette turen fra Borgarnes til Reykholt, eller dra direkte til Reykjavik. Dersom dere velger veien mot Reykholt kan dere besøke Deildartunguhver, som er Islands kraftigste varmtvannskilde. Dra så videre til Reykholt hvor den mektige islandske dikteren Snorre Sturlason levde og ble drept på 1200-tallet. I Snorrastofa finnes det en permanent utstilling om hans virke. Omtrent 20 km øst for Reykholt finner dere naturfenomenet Hraunfossar som er verdt et besøk. Her strømmer klart kildevann ut fra et lavafelt og ned i elven Hvítá.
Et steinkast oppover langs elven ligger Barnafoss som ofte omtales som ”barnas fossefall” og som ifølge legenden ble oppkalt etter to barn som druknet i vannmassene. Fra Barnafoss vender dere nesen tilbake mot Borgarnes og deretter videre mot Reykjavik. Det blir overnatting i Reykjavik.

Hraunfossar
Dag 11 | Hjemreise
Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.
Reykjavik
Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser.
MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.


Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström