Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Sør Island og Reykjavik
7 netter


Denne reisen kombinerer naturopplevelser med tid til å utforske Reykjaviks tilbud og puls. Reisen starter sør på Island, hvor du finner mange av Islands mest kjente severdigheter, som Den blå lagune, storslåtte fossefall, varme kilder, isbreer og vulkaner. De siste nettene tilbringer du i Reykjavik, som har et blomstrende og variert tilbud av kultur, shopping og uteliv.Avganger: 04. januar - 15. desember

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


sida1 Kundevurdering: 5 sida2
Les kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 7 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.


Utgifter som betales på stedet:
 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
 • Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må den senest leveres tilbake kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.
Bestilling
Sør Island & Reykjavík, 7 netter

fra 11.320,-

fra 9.580,-

fra 10.120,-

15. mai - 30. sep
01. okt - 31. des

01. jan - 31. mar

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Velkommen til Island!

Velkommen til Island. Når dere lander på Keflavik flyplass venter leiebilen på dere der. Kjør inn til Reykjavik for så å fortsette østover på vei 1. Vi anbefaler å først velge vei 41 (Reykjanesbraut), da denne leder dere rundt byen i stedet for gjennom Reykjavik. På turen idag passerer dere steder som Hellisheidi og Selfoss på vei til overnattingsplassen i Hvolsvöllur området. Landsbygda rundt byen er full av historie og det finnes mange islandske sagaer fra dette området.

 

Dag 2 | Oppdagelsesreise lands sørkysten

Dere kjører sørover langs kysten hvor dere passerer fossefallene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stopp man ikke bør gå glipp av. Ved Seljalandsfoss kan dere ta dere inn bak vanngardinen. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen.

De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet - de store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs. Etter Vík krysser dere den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava) som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by som ligger i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på det såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Kjør tilbake til hotellet i Hvolsvöllur området.

 

Dag 3 | Egne aktiviteter omkring Hvolsvöllur.

Disse to dagene er åpne for avslapping og fri til egne aktiviteter. Man kan for eksempel velge å ta en ridetur som starter fra Hestheimars ridesenter, nær byen. Dere kan også kjøre opp til breen Myrdalsjökull, der dere kan ta en guidet rundtur på breen – eller en snøscootertur på den.

Daglige bussturer til den vakre nasjonalparken Thorsmörk finnes også, der dere kan oppleve Island ”off the road”. Vær oppmerksom på at man trenger en firehjulsdrevet bil for å kjøre selv i Thorsmörk, men man kan ta buss inn i området. Det finnes også en del interessante golfklubber i området, for eksempel ved nært Fludir eller i nærheten av Hella.  

Dag 4 | Egne aktiviteter omkring Hvolsvöllur.

Fri dag til egne aktiviteter i området. Vi anbefaler et besøk til Landmannalaugar, høylandets perle. Rett før dere kommer til Landmannalaugar må dere krysse en elv uten bru. Opplev deretter det fantastiske landskapet med lavafelt og fargesprakende fjell. Ta et oppvarmende bad i en varm kilde eller utforsk Landmannalaugur til fots. Firehjulsdrevet bil kreves for å kjøre til Landmannalaugur.
Om Landmannalaugur ikke faller i smak kan man dra ut til Hemøyen, en islandsk øy som er en av de som utgjør Västmannaeyjar. I 1973 ble Hemøyen, den største av øyene, rammet av et stort vulkanutbrudd hvor en stor del av bebyggelsen ble begravd under lava. Dette kan man fortsatt kan se spor av. Nyt fascinerende natur og vakker utsikt. Vær oppmerksom på at fergetrafikken er avhengig av været.

Disse to utfluktene kan bare gjennomføres i løpet av sommeren på grunn av stengte veier og dårlige værforhold. Nøyaktig når veiene åpner for sesongen varierer fra år til år, men Thorsmörk kan som regel besøkes fra begynnelsen av mai til september. Landmannalaugar kan vanligvis besøkes mellom slutten av mai til september. Utflukter til høylandet krever en bil som er godkjent for bruk på F-merkede veier og det islandske høylandet. Ta kontakt med oss i forbindelse med din bestilling hvis du har spørsmål. 

Dag 5 |Den gylne sirkelen - Reykjavik

På vei tilbake til hovedstaden passerer dere noen av de mest interessante og velkjente severdigheten på Island. Vi anbefaler et første stopp på den historisk interessante plassen Skáholt, som i mange århundrer var bispesetet på søndre Island. I dag ligger det en vakker moderne kirke her. I nærheten finner dere en rekonstruksjon av en bondegård fra vikingtiden, og litt lengre inn i dalen finnes en ruin av bondegården Stöng fra vikingtiden. Herfra kan dere gå til Gjáin. På veien passerer dere vakre steinformasjoner og fossefall.

Etter dette besøker dere det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor Strokkur, den mest aktive geysiren, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Fortsett deretter til det majestetiske fossefallet Gullfoss, den ”gylne” fossen,  som er Islands mest kjente. Like i nærheten ligger Thingvellir nasjonalpark, et område som både er historisk interessant og har en fasinerende geologi. Dere overnatter i Reykjavik.

 

Dag 6 og 7 | Lær Reykjavik å kjenne

De siste to dagene brukes i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Dere kan rusle rundt på egen hånd, i deres egen takt. Vi foreslår at dere begynner med Hallgrimskirken, der dere kan gå opp i kirketårnet for å se ut over Reykjavik fra oven (mot et lite vederlegg). For de kulturinteresserte er det mange museum å velge mellom, og det kryr av designer- og klesbutikker i Reykjavíi, med fine ullprodukter.

Pass også på å spise godt. I Reykjavíi finns det et stort utvalg av fine restauranter. Det islandske kjøkkenet holder en høy standard og inspireres av den islandske naturen. Om det er interesse for det anbefaler vi å bruke kvelden i en trivelig pub eller på et gyngende danskegulv. Reykajvik er kjent for sitt hete natteliv. Dere overnatter i Reykjavik.

 

På Island er også mulighetene for avslapping og rekreasjon utallige. Man kan koble av i noen av Reykjaviks varme utendørsbad, noe som er populært blant islendingene selv. Vi anbefaler at dere besøker Den blå lagune (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd) en av dagene – en innbydende varm oase i det karrige islandske lavalandskapet. Kontrastene overrasker når du synker ned i det 38 grader varme, dampende vannet i utendørsbassenget. Lagunen får vannet direkte fra geotermiske kilder som er opp mot 2000 meter dype, og det finnes også et innendørsbasseng og en geotermisk badstue på området. 

I hjertet av Reykjavik ligger Laugar Spa, Nordens største spaanlegg. Her kan du nyte skjønnhetsbehandlinger, massasjesalong, fitnessenter, utendørsbasseng, innendørsbasseng og et eksklusivt spa. Varme bad er et ”must” på Island, og blir mest sannsynlig et minne for livet. Dere overnatter i Reykjavik.

 

Dag 8 | Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavíi til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) og leverer bilen der i forbindelse med flyavgangen.

 

 

Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser.
MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.


Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström