Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Sør- og Vest-Island, 7 netter

På denne reisen til Sør- og Vest-Island får dere oppleve magisk natur med ville, spektakulære fosser, kullsvarte lavastrender og frodig vegetasjon. Foruten det pittoreske miljøet får dere bli med på en historisk reise som starter langt tilbake i tid. Disse urørte naturperlene er som hentet ut av en eventyrbok og blir til minner for livet.Avganger 2019-2020: 4. Januar - 15. Desember

Direktefly: Oslo (alle dager),og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


sida1 Kundevurdering: 4,3 sida2
Les kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 7 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
 • Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må den senst leveres tilbake kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.
Bestilling
Sør- og Vest-Island, 7 netter

fra 10.100,-

fra 10.265,-

fra 9.970,-

fra 10.835,-

01. okt - 15. des
04. jan - 31. mar
01. apr - 14. mai
15. mai - 30. aug

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Ankomst til Island - Reykjavik

Dere lander på Keflavik flyplass med morgenfly eller ettermiddagsfly. Bilen hentes ved ankomst på flyplassen. En god start på Islandsturen er å reise til den berømte Blå Lagune (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd). Lagunen ligger som en oase i et lavaområde på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavik. Vannet holder den behagelige temperaturen 36 - 39°C hele året, og på området finnes også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant.

Med nye krefter etter det velgjørende badet kjører dere til Reykjavik for første overnatting. Her har dere mulighet til å utforske Reykjavik på egen hånd resten av dagen/kvelden.

Dag 2 | Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

Spis frokost på hotellet før dere tar veien sørover. Dere følger vei nr 1 og passerer Hveragerdi, Selfoss og Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer dere til fossene Seljandsfoss og Skógafoss, to severdigheter dere ikke burde gå glipp av. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper, hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen.

De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet - de store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs! Etter Vík krysser dere først den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava), som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by som ligger i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på de såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Overnatting i eller nært Kirkjubæjarklaustur.

 

Seljandsfoss
Dag 3 | Vatnajökull - Klaustur - Vík

Start dag 3 med å kjøre over til regionen ved foten av breen Vatnajökull. På veien vestover kan dere stanse ved Dverghamrar, et belte med basaltsøyler som ligger noen kilometer fra Kirkjubæjarklaustur. Fortsett østover over Skeidarásandur utsiktsplass, med flott utsikt over Europas største bred, Vatnajökull.


Etter denne vidstrakte ørkenen når dere Skaftafell nasjonalpark, et vakkert område ved foten av Vatnajökullbreen som er kjent for sin unike natur og overflødige grønne frodighet – en oase mellom den svarte ørkenen og breen. Her kan dere velge mellom en mengde fotturer, for eksempel gjennom parken til den vakre Svartifossen eller til kanten av bretungen Skaftafell. Lengre øst kommer dere til den spektakulære bre-lagunen Jökulsárlon. Enorme isblokker brytes fra breen Vatnajökull og flyter rundt i lagunen. Her kan dere ta en 30 – 40 minutters båttur mellom isbergene. Kjør senere tilbake via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatting i eller nært Vík.

 

Reynisfjara
Dag 4 | Hekla – Geysir – Laugarvatn

I dag besøker dere noen av Islands mest kjente og interessante steder. Dagen starter med å kjøre vestover mot Hella, for så å kjøre nordover. Veien tar dere til Islands mest kjente vulkan, Hekla, som har hatt mange store utbrudd. På middelalderen kaltes Hekla ”døren til helvete”. Nær Burefell kraftstasjon ligger en interessant rekonstruksjon av vikinggården Stöng (Thjodveldosbaer), som ble ødelagt i et stort vulkanutbrudd i 1104. Det vakre fossefallet Hjalparfoss ligger også i nærheten.

Lengre sørover svinger dere av mot enda en interessant plass, Skálholt. Her ble Islands første bispesete grunnlagt på 1200-talet og Skálholt var det viktigste senteret for kultur på Island gjennom mange århundrer. I dag er den nye, vakre kirken i Skálholt verdt et besøk. Fortsett så til det berømte geotermiske området Geysir hvor Strokkur er den mest aktive geysiren. Den har utbrudd hvert 5 – 10 minutt og sender en søyle av varmt vann og damp 20 meter opp i lufta. Omlag 10 km lengre bort ligger Gullfoss, det ”gylne fossefallet”, som imponerer der det faller ned i en dyp ravine. Overnatting i Laugarvatnområdet.

 

Strokkur
Dag 5 | Laugarvatn – Thingvellir – Borgarfjördur

Thingvellir Nasjonalpark er et interessant område både fra historisk og geografisk perspektiv. Her møttes det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre svært tydelig. Vi anbefaler en spasertur i Almannagjásprekken.

Etter stoppet i Thingvellir kjører dere videre til Hvalfjördur som var en viktig havn for de allierte under andre verdenskrig, for siden å fortsette mot Reykholt. I dette området kan dere først besøke den varme kilden Deildartunguhver (den største varme kilden på Island når det kommer til vannmenge per sekund). Kjør deretter mot Reykholt hvor den kjente 1200-tallforfatteren Snorri Sturlasson bodde. I Reykholt kan man fortsatt se varmvannsbassenget som ble brukt til å bade i på middelalderen, og man kan besøke den permanente utstillingen dedikert til Snorri Sturlassons liv og virke i Snorristofa. Rundt 20 km øst for Reykholt kan dere besøke det fantastiske fossefallet Hraunfossar, hvor vannet tumler ut av lavaen ned i elven under, og også Barnafoss. Etter å ha besøkt fossene kjører dere omtrent 1 km tilbake til Borgarnes, hvor det nyåpnede nybyggermuseet er verdt et besøk. Overnatting i Borgarnesområdet.

 

Thingvellir
Dag 6 | Borgarnes - Borgarfjördur – Snæfellsnes

Spis en styrkende frokost på hotellet før dere begir dere ut til Snæfellsneshalvøyen og det bildeskjønne Eldborgkrateret. Vi anbefaler at dere besøker Gerduberg basaltsøyler, som ligger øst for vei 54 nært ”Ytri-Raudamelur”. Snæfellsneshalvøyen er en naturperle kjent for Snæfellsbreen som tårner over området. Følg sørkysten mot Búdir som før i tiden var en handelshavn og hvor det ligger en vakker trekirke omgitt av et fantastisk lavafelt. Arnarstapi er et vakkert fiskevær med en unik naturhavn som har basaltsøyler i alle størrelser og formasjoner. I Arnarstapi er det mulig å ta seg en forfriksende gåtur ned til havet og å bestille snøscooterturer på Snæfellsbreen.

Når dere kjører lengre ut på halvøyen anbefaler vi en spasertur ned til Djúpalónssandurs, en fiskestasjon som nå er forlatt. Dere kan også gå ned til Dritvik, den svarte sandstranden like ved. På den nordlige kysten ligger mange typisk islandske fiskevær som Hellisandur, Olafsvik og Grundarfjördur. I Hellissandurbyen ligger et sjarmerende sjøhistorisk museum. Om dere har tid kan dere stoppe ved Bjarnarhöfngården, som ligger ved vannet ikke langt fra Stykkisholmur. Her oppdrettes hai, og man kan lære mer om haifiske rundt på Island, og til og med få smake på denne delikatessen. Overnatting på nordre del av halvøyen.

 

Arnarstapi
Dag 7 | Snæfellsnes – Reykjavik

I dag drar dere tilbake til Borgarnes og Reykjavik. Vi anbefaler at dere tar tunnelen under Hvalafjördur tilbake til Reykjavik. Bruk formiddagen og kvelden til å utforske verdens nordligste hovedstad.

Rusle rundt blant restauranter, kafeer og koselige shoppinggater. For de kulturinteresserte finns det godt med museum å velge mellom, og om det er interesse for det kan dere bruke kvelden på en koselig pub eller et gyngende dansegulv. Reykajvik er kjent for sitt hete natteliv.


 

Reykjavik
Dag 8 | Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) og leverer bilen der i forbindelse med flyavgang.

 

 

 

Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser.
MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.


Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger tidligere er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebil

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström