Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Sørvest Island med tømmerhytte

Dette er reisen for deg som ønsker å oppdage det magiske ved det sørlige Island og bo nærmere den mektige naturen. Med leiebil og overnatting i en tømmerhytte med badestamp vil du få både eventyr og avslapning. Hytta ligger perfekt til for å oppdage mange av de beste severdighetene i denne delen av Island, som Den gylne sirkelen med attraksjonene Þingvellir, Geysir og Gullfoss. Reisen avsluttes med et besøk i Reykjavík, der du selv velger om du vil bo en eller to netter.Avganger 2019-2020: 1. feb. til 31. okt, tirsdager

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager.
Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

sida1 Nyhet sida2


I pakken inngår:

 • Fly tur/retur til Island, inkl. mva. og bagasje.
 • 3 netter i tømmerhytte.
 • 1–2 netter i selvvalgt hotell i Reykjavík
 • Inngangsbillett til Den blå lagune.
 • Leiebil 4–5 døgn inkl. ubegrenset kilometerstand og reduksjon av egenandel.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reiseforsikring gjennom den statlige reisegarantien.


Tilleggsvalg:

 • Den blå lagune dag 1.
 • Secret Lagoon dag 3.
 • Hvalsafari fra Reykjavík dag 4.
 • Avbestillingsforsikring.

Dette betaler du på stedet:

 • Bensin/diesel.
 • Flygplansavgift for leiebilen på ca. 300 NOK.


Sørvest Island med tømmerhytte, 4-5 netter

fra 13.810,-

kommer snart

kommer snart

kommer snart

01. okt - 31. okt

01. feb - 31. mar

01. apr - 14. mai

15. mai - 30. sep

BESTILL
 
Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.
Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Velkommen til Island
Når du lander på Keflavík flyplass, står leiebilen og venter. Hent bagasjen, finn utleieren, få nøklene til bilen og begi deg ut i det islandske månelandskapet.

På veien til tømmerhytta i Minniborgir foreslår vi en stopp ved den verdensberømte Blå lagunen. Dette er valgfritt på denne reisen ettersom inngangsbilletten må bestilles i forveien. Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på veien mellom Keflavík flyplass og Reykjavík. Der kan du prøve det som for mange er selve essensen av Island, nemlig å bade under åpen himmel i naturlig oppvarmet vann. Den blå lagunen holder en temperatur på 36–39 °C året rundt, og på området ligger det også en innendørs lagune, geotermiske badstuer, en bar og en restaurant.

Bad eller ikke, reisen går videre til tømmerhytta, der du blant annet har en badestamp å bade i. Å kjøre til Minniborgirs hytter fra flyplassen eller Den blå lagunen tar ca. en og en halv time. På reisen rekker du å bli kjent med Islands vakre karrighet med piskende hav og dramatiske fjelltopper.
Minniborgir
Dag 2 | Utforske Islands sørkyst
I dag våkner du på et spektakulært sted. Herfra har du et godt utgangspunkt for å kjøre med leiebil til hele Islands sørlige kyst, der perlene ligger på rekke og rad. Hvorfor ikke ta en tur til småbyen Vík, som ligger omtrent 150 kilometer østover langs sørkysten?

Vík er Islands sørligste by med vakre omgivelser og en berømt svart lavasandstrand, men det er kanskje først og fremst stoppene på veien som gjør turen til en av de flotteste på Island. Hvis du velger å dra til Vík, anbefaler vi at du stopper ved de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógafoss, som ligger henholdsvis ca. 90 og 120 km fra hytta der du bor. På veien kommer du også til å passere vulkanen Eyjafjallajökull og isbreen Solheimajökull, der du kan gå tur med en guide på isbretungen som strekker seg ned mot kystlinjen. Under bilturen vil du kunne se de svarte lavasandstrendene og det stormfulle havet til høyre, mens til venstre kan du titte opp på de dramatiske fjellene.

Rett før Vík ligger fuglefjellene ved Dyrhólaey. Når du har parkert bilen, går du ut til en storslagen utsikt over klippeformasjonene, den svarte stranden og havet. Klippene her er kjent for sitt rike fugleliv, der de fleste kommer for å se lundefuglene som hekker fra mai til august. Hvis du velger å gå på stranden, må vi advare mot å gå for nær vannet. Store bølger sveiper innover med jevne mellomrom og suger med seg den som står for nær.

Om kvelden kjører du tilbake til hytta, der du overnatter.
Vík
Dag 3 | Den Gylne Sirkelen
Enda en dag til for å utforske Islands sørkyst! Hva sier du til å ta en tur rundt den berømte Gylne sirkelen? Sirkelen består av de tre stoppene Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss.

Þingvellir nasjonalpark er et område av historisk betydning. Dette er nemlig stedet der islendingene opprettet verdens første demokratiske parlament, Alltinget, allerede i år 900. Stedet er også geologisk interessant, da det er nettopp her den nordamerikanske kontinentalplaten møter den eurasiske, noe som resulterer i en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte stup.

Geysir er et verdensberømt geotermisk område der hovedattraksjonen heter Strokkur, en geysir med regelmessige utbrudd (5–10 minutters mellomrom). Når Strokkur eksploderer, skyter den opp i en 20 meter høy vannkaskade i luften.

Gullfoss er et majestetisk fossefall som regnes som et av Islands aller vakreste. Fossen starter der elven Hvítá styrter ned i en ca. 32 m dyp kløft.
Denne dagen har du også mulighet til å velge å besøke Secret Lagoon. Lagunen er en varm kilde ca. åtte mil øst for Reykjavík, der du også kan dusje og kjøpe noe lett å spise eller drikke i baren.

Vannet faller i etapper, og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i ravinen.

Også denne kvelden kjører du tilbake til hytta for å overnatte.
Gullfoss
Dag 4 | Fra sørkysten til Reykjavik
I dag har du siste sjanse til å oppdage det du har gått glipp av på sørkysten før ferden går til Reykjavík. Velg mellom å dra inn på for- eller ettermiddagen.

Reykjavík er en liten fargeeksplosjon ved Atlanterhavet. Her finner du mange gode restauranter, spennende museer, shopping, spa-opplevelser og et pulserende uteliv. Du vil ikke ha noe problem med å underholde deg selv på egen hånd. Hvis du vil, kan du også dra på en utflukt som starter fra byen. I denne pakken kan du velge å legge til en hvalsafari denne dagen, som starter fra havnen i Reykjavík. Du drar da ut med båt og får lære mer om og se havets mektige giganter.

Du overnatter på hotell i Reykjavík, som du selv velger når du bestiller reisen.
Reykjavik
Dag 5 | På oppendagelsesferd i byen eller hjemreise (4n)
For deg som har valgt en reise på fire netter, er dette dagen for hjemreise. Flyet går om morgenen eller om ettermiddagen, og før det må leiebilen leveres tilbake på Keflavík flyplass. Bilturen fra Reykjavík til flyplassen tar ca. 45 minutter. Pass på å være ute i god tid!

For deg som har valgt å bli i fem netter, venter det deg enda dag i Reykjavík med nye opplevelser. Natten tilbringer du igjen på hotellet i Reykjavík.
Sólfar
Dag 6 | Hjemreise (5n)
I dag er det tid for hjemreise for deg som har valgt å bli i fem netter. Du reiser om morgenen eller om ettermiddagen. Kjør leiebilen ut til flyplassen (ca. 45 minutter) og lever den tilbake i god tid før flyet letter.

Velkommen tilbake til Island neste gang!
Overnatting i tømmerhytter
I den første delen av denne reisen bor du i en tømmerhytte på et område som ligger en drøy times biltur øst for Reykjavík. Området ligger på en slette med vid utsikt og strategisk nærhet til mange av denne delen av Islands beste severdigheter.

Hyttene har eget kjøkken, møblert terrasse, stue med TV, geotermisk varme og eget bad med dusj. Noen av hyttene har også badestamper.

Du kan spise både frokost, lunsj og middag på områdets restaurant. Området har også et servicehus, badestamper, et vaskerom og en lekeplass for barn.
Du kan velge mellom tre ulike typer hytte. Hytter av samme type står samlet og deler noe felles utstyr.

Village 1
Størrelse: 30 m2.
Soverom: 1.
Senger: 1 dobbeltseng + 1 køyeseng.
Gjester: 3 voksne + 2 barn.
Diverse: velutstyrt kjøkken med kaffemaskin.
Felles utstyr: 3 badestamper, kullgrill, en liten samlingshytte med plass til 40 personer.

Village 2
Størrelse: 40 m2.
Soverom: 2.
Senger: 2 queen-size-senger + 1 køyeseng.
Gjester: 6 voksne + 5 barn.
Diverse: fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, hver hytte har sin egen badestamp, atskilthet fra andre hytter. Felles utstyr: griller, en samlingshytte til større selskap.

Luxury houses
Størrelse: 80 m2.
Soverom: 3.
Senger: 4 dobbeltsenger + 1 sovesofa.
Gjester: 9 voksne + 8 barn.
Diverse: egen badestamp, gassgrill, 2 etasjer, 2 TVer, møblert terrasse, fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin, stort kjøleskap, atskilthet fra andre hytter.
Om leiebilene
Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström