Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Perler i sørvest

Denne reisen er et spesialtilbud med et begrenset antall plasser for de som vil utforske det sørvestlige Islands perler med leiebil, samtidig som du bor nær naturen på en gård med islandshester. Reisen byr på eventyr og fantastiske muligheter til rideturer, siden du bor koselig og bekvemt på Hotel Eldhestar***+, et mekka for rideinteresserte. Herfra er det kort vei til mange av landets aller beste severdigheter. Hvis du overnatter i fire netter, får du dessuten mulighet til å utforske Reykjavík.Avganger 2019: Daglig, 1. sep. 2019 til 15. mai 2020

Avganger 2020: Daglig, 1. sep. til 31. okt.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager.
Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

sida1 Nyhet sida2


I pakken inngår:

 • Fly tur/retur til Island, inkl. mva. og bagasje.
 • 3/4 netter i rom med privat dusj/toalett og frokost på
  Hotel Eldhestar***+.
 • Leiebil 3/4–5 døgn inkl. ubegrenset kilometerstand og reduksjon av egenandel.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reiseforsikring gjennom den statlige reisegarantien.


Tilleggsvalg:

 • Den blå lagune dag 1.
 • Rideturer dag 2 og 3.
 • Secret Lagoon dag 3.
 • Hvalsafari fra Reykjavík dag 4.
 • Avbestillingsforsikring.

Dette betaler du på stedet:

 • Bensin/diesel.
 • Flygplansavgift for leiebilen på ca. 300 NOK.


Bestillning
Perler i sørvest, 3-4 netter

fra 3.740,-

fra 3.740,-

fra 4.115,-

01. okt - 31. des

01. jan - 31. mar

01. apr - 15. mai

BESTILL
 
Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.
Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Velkommen til Island
Når du lander på Islands største flyplass, Keflavik, står leiebilen allerede og venter på deg. Hent bagasjen, finn utleieren og begi deg ut i det vidstrakte månelandskapet som omgir flyplassen.

Den blå lagunen er for mange den første svært populære aktiviteten. I denne pakken har du muligheten til ta et bad der, på veien til hotellet. I så fall må du bestille inngangsbilletten på forhånd. Den blå lagunen ligger bare 20 minutter fra flyplassen og er en verdenskjent naturlig oppvarmet kilde som holder behagelige 36–39º året rundt. Takket være kildens tiltrekningskraft har et helt anlegg vokst opp rundt lagunen med restaurant, bar, kafé, innendørs lagune og badstuer som varmes opp av samme naturlige varmekilde.

Enten du stopper ved Den blå lagunen eller ikke, går ferden videre til Hotel Eldhestar for natten. Det ligger i Hveragerði-området, en drøy times kjøring fra flyplassen. Området er kjent for sin geotermiske aktivitet, som gjør det mulig å dyrke vekster i drivhus som varmes opp av vulkanens kilder.
Natten tilbringes på Hotel Eldhestar.
Den blå lagunen
Dag 2 | Utforsk sørkysten eller ta en ridetur
I dag har du muligheten til å enten utforske Islands fantastiske sørkyst med leiebil eller ta en ridetur, som er et alternativ for denne dagen. De mulige rideturene presenteres lengre nede på siden. Hvis du heller vil utforske sørkysten med bil, foreslår vi en tur til byen Vík, som ligger omtrent 150 kilometer østover langs sørkysten.

Vík er Islands sørligste by med vakre omgivelser og en berømt svart lavasandstrand, men det er kanskje først og fremst stoppene på veien som gjør turen til en av de flotteste på Island. Hvis du velger å dra til Vík, anbefaler vi at du stopper ved de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógafoss, som ligger henholdsvis ca. 90 og 120 km fra hytta der du bor. På veien vil du også kjøre forbi vulkanen Eyjafjallajökull og isbreen Solheimajökull, der du kan gå tur med en guide på isbretungen som strekker seg ned mot kystlinjen. Under bilturen vil du kunne se de svarte lavasandstrendene og det stormfulle havet til høyre, mens til venstre kan du titte opp på de dramatiske fjellene.

Rett før Vík ligger fuglefjellene ved Dyrhólaey. Når du har parkert bilen, går du ut til en storslagen utsikt over klippeformasjonene, den svarte stranden og havet. Klippene her er kjent for sitt rike fugleliv, der de fleste kommer for å se lundefuglene som hekker fra mai til august. Hvis du velger å gå på stranden, må vi advare mot å gå for nær vannet. Store bølger skyller innover med jevne mellomrom og suger med seg den som står for nær. Natten tilbringes på Hotel Eldhestar.
Vík
Dag 3 | Opplev den Gylne Sirkelen eller ta en ridetur
Også i dag har du muligheten til å enten ta en ridetur eller å utforske den såkalte Gylne sirkelen med bil. Rideturene presenteres lengre nede på siden. Hvis du velger å heller utforske Island på egen hånd, anbefaler vi å kjøre rundt den berømte Gylne sirkelen. Sirkelen består av de tre kjente stoppene Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss.

Þingvellir nasjonalpark er et område av historisk betydning. Dette er nemlig stedet der islendingene holdt verdens første demokratiske parlament, Alltinget, allerede i år 900. Stedet er også geologisk interessant, da det er nettopp her den nordamerikanske kontinentalplaten møter den eurasiske, noe som resulterer i en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte stup.

Geysir er et verdensberømt geotermisk område der hovedattraksjonen heter Strokkur, en geysir med regelmessige utbrudd (5–10 minutters mellomrom). Når Strokkur eksploderer, skyter den en vannkaskade 20 meter opp i luften.

Gullfoss er et majestetisk fossefall som regnes som et av Islands aller vakreste. Fossen oppstår der elven Hvítá styrter ned i en ca. 32 m dyp kløft.
Denne dagen har du også muligheten til å velge et besøk til Secret Lagoon. Lagunen er en varm kilde ca. åtte mil øst for Reykjavík, der du også kan dusje og kjøpe noe lett å spise eller drikke i baren. Vannet faller i etapper, og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i ravinen.

I dag har du også muligheten til å velge et besøk i Secret Lagoon, et geotermisk oppvarmet utendørsbad som ligger ca. 80 km øst for Reykjavík. Også denne kvelden kjører du tilbake til Hotel Eldhestar for å overnatte.
Geysir
Dag 4 | Hjemreise (3n) eller dag i Reykjavik
For den som har valgt å overnatte tre netter, er dette hjemreisedagen. Kjør leiebilen ut til Keflavik, der du leverer den tilbake før du flyr tilbake til Norge igjen.

For den som har valgt å overnatte i fire netter, venter en hel dag i Reykjavík. Det tar ca. en time å kjøre til Reykjavík fra hotellet, og når du er kommet frem, finner du et mangfold av muligheter. I denne pakken kan du velge å ta en hvalsafari, som starter fra havnen i Reykjavík. Du drar da ut med båt og får lære mer om og se havets mektige giganter.

Ellers har Reykjavík nok av fristelser. Byen er en gammel fiskerby som har eksplodert i farger og uttrykk, der den ligger ved kanten av Atlanterhavet. Her ligger førsteklasses restauranter side om side med kulturtilbud, shopping og et viden kjent uteliv med en energi som overrasker mange. Byen er som skapt til å utforskes til fots, siden det meste ligger innen gangavstand. Hvis du vil, kan du også nyte spa-opplevelser av høy kvalitet, i tilfelle de første dagene har begynt å merkes på kroppen. Om kvelden kjører du tilbake og overnatter på Hotel Eldhestar.
Harpan
Dag 5 | Hjemreise (4n)
I dag er det altså på tide å dra hjem for den som har valgt å overnatte i fire netter. Kjør kystveien fra Hveragerði til Keflavík (ca. en time), der du leverer tilbake leiebilen før du flyr tilbake til Norge. Husk å være ute i god tid.
Overnatting på Eldhestar Hotel★★★
Dette hotellet med sin landlige sjarm er omkranset av vidstrakte vidder. I sentrum står, som navnet avslører, islandshesten. I tillegg til at de fleste gjestene kommer for hestenes skyld, og at hestene holder til rett ved hotellet, er veggene pyntet med gamle bilder og tekster som minner om hva hesten har betydd for islendingene gjennom århundrene.

Interiøret er inspirert av fargene og materialene i den islandske naturen og kulturen. Hotellet er dessuten bygd med økologisk teknologi, noe som har gjort det til det første på Island som har fått øko-utmerkelsen «Nordic Swan».
Alle de 44 rommene har egen inngang direkte fra de omkringliggende feltene. Her hviler gjestene i gode senger og kan nyte bekvemmeligheter som TV og en liten sittegruppe.

Hotellet har en restaurant, en trivelig bar og en salong med åpen peis. Såfremt været tillater det, kan gjestene også nyte den friske luften på en terrasse eller i hotellets badestamp.


Området
Hotellet ligger i Hveragerði, som iblant kalles «hot springs capital of the world». Her, ca. 45 kilometer fra Reykjavík, møtes besøkende av et uvanlig syn, nemlig høye dampsøyler som stiger opp mot himmelen mellom husene. Dette kommer fra områdets mange varme kilder som bokstavelig talt ligger midt i mange av innbyggernes hager. Her ligger det også en geotermisk park med et naturlig fot-gytjebad og varme kilder. I et hull i parken steker lokalbefolkningen sitt berømte svarte brød med bakken som ovn. Om sommeren stråler Hveragerði i grønt, da området er uvanlig rik på trær til Island å være. Uansett når du drar, blir det et annerledes og spennende besøk.
Rideturer som alternativer
Siggi tur
Denne guidede rideturen byr på de beste tilgjengelige ridestiene ut ifra værforholdene den aktuelle dagen. Turen tar 1,5–2 timer og strekker seg rundt området omkring Hotel Eldhestar, der du bor. Du får blant annet krysse elven Varmá, ri over lavafelt og avslutte på nydelige ridestier over engene sør for hotellet. Du behøver ikke ha noen rideerfaring, og aldersgrensen er 7 år.

Ridning & Bad i et geotermisk basseng
Med denne guidede rideturen tilbringer du en hel dag på den islandske landsbygda. Ri over enger og lavafelt, spis en enklere lunsj på hotellet, og avslutt dagen med et avslappende bad i et geotermisk basseng, der det også finnes en naturlig dampbadstue.
Du behøver ikke ha noen rideerfaring, og aldersgrensen er 7 år. 

Under fjellene
På denne guidede rideturen får du oppleve magien mellom fjell og hav. Du rir i 5–6 timer og starter på fine ridestier langs grønne enger og følger elven Gljúfruá til en gammel kirkegård ved den mektige isbreelven Ölfusá, med panoramautsikt over vulkaner og deltaområdet. Turen går videre til den svarte lavasanden, gjennom grunt vann over til den grønne øya Lambey. Her får du muligheten til å se fuglene som lever i våtmarkene. Turen tar en pause med lunsj her, før den fortsetter forbi åkerlandskap mot fjellet Ingólfsfjall og videre på en gammel vikingled langs Reykjafjall. Veien tilbake til hotellet byr på en fantastisk utsikt over området. Når turen er over, serveres det kaffe i kafeteriaen. Du trenger moderat rideerfaring og god fysisk form til denne turen. Aldersgrensen er 8 år.
Om leiebilene
Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström