Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Vestfjordene & Snæfellsnes, 7 netter

Opplev de dramatiske Vestfjordene og den eventyrlig vakre Snæfellsneshalvøyen. Dette er en reise som tar deg til steder som ligger utenfor allfarvei og til et dramatisk og karrig fjordlandskap, til svarte lavastrender, vulkankratre og den myteomspunnede isbreen Snæfellsjökull. Dere følger veier som fører dere frem mellom fiskevær, geotermiske områder og historisk interessante steder.


Avganger 2019: 15. mai - 09. september

Direktefly: Direktefly fra Oslo, Stockholm, København og Helsingfors.
Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netters overnatting inkl. frokost.
 • Leiebil i 7 døgn inkl. frie km & egenandelsredusering (CDW).
 • Detaljert veibeskrivelse inkl. tips om aktiviteter.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, bemannet hele døgnet.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Leiebil – pakken bygger på en Hyundai I10 (5-dører) eller tilsvarende. Ved bestilling finnes muligheter for å velge andre modeller.
 • Overnatting – Velg mellom alternativer hvor rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
 • Avbestillingsforsikring ved sykdom.

Utgifter som betales på stedet:
 • Flyplassgebyr for leiebilen på ca. 300 NOK.
 • Bensin/diesel.
Bestilling
Vestfjordene & Snæfellsnes, 7 netter

fra 11.540,-

fra 11.305,-

15. mai. - 15. jul.
16. jul. - 09. sep.

BESTILL
 

Om våre priser
Våre pakkepriser gjelder per person og baseres på leiebilen Hyundai I10 (5-dører) eller tilsvarende. Prisene varierer med sesong og tilgjengelighet, nor som gjør at reisens normalpris kan være opp mot 2000 NOK høyere enn det som fremkommer av fra-prisene. Ved søk/bestilling vil du alltid få den beste prisen på de forespurte datoene.

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Lande på Island

I dag starter eventyret! Etter en kort flytur fra Skandinavia lander dere på Keflavik internasjonale flyplass. Her henter dere leiebilen og starter en reise som vil ta dere gjennom Islands karrige og mektige landskap.

Start turen med å følge vei 41 direkte til Reykjavik eller velg en rute som er et par kilometer lenger for å få med et besøk til den verdenskjente Blå Lagune med sine turkise, geotermiske utendørsbasseng. Vannet varmes opp av underjordiske kilder som ligger opp mot 2000 meter under bakkenivå. Svøm rundt i det dampende vannet som holder 36-39 grader, prøv en velgjørende ansiktsmaske eller ta en drink i Lagunebaren mens du nyter oasen som ligger midt i et lavalandskap. Vær oppmerksom på att inngang til den Blå Lagune må forhåndsbestilles i god tid.

Gjør et stopp i Reykjavik for å ta noe godt å spise og drikke på en av byens mange kafeer eller fortsett direkte til vei 1, retning Borgarnes. Kjør gjennom Hvalfjörðurtunnelen som går under fjorden Hvalfjörður og fortsetter hele veien til den lille landsbyen Borgarnes.

Dersom dere har tid finner dere mange interessante besøksmål i Borgarnes. En mulighet er å besøke The Settlement Center som er et museum hvor historien om Islands første bosettere og vikingen Egill Skallagrimsson fortelles på en spennende måte.

Dag 2 | Oppdag naturfenomen og fiskevær i Snæfellsnes
I dag går turen fra Borgarnes til Snæfellsnes. Følg vei 54 som går mot nordvest og halvøyen Snæfellsnes. Halvveis kan dere velge å gjøre en avstikker fra hovedveien til krateret Eldborg, og et par kilometer lenger frem finner dere basaltformasjonene Gerðuberg. De danner en imponerende vegg med geometriske former midt i det karrige landskapet og er vel verdt et besøk.

Snæfellsnes er kanskje mest kjent for isbreen Snæfellsjökull som tordner over det omkringliggende landskapet. Når dere kjører ut på halvøyen dukker det opp mange spennende stopp som dere kan velge mellom. Et eksempel er landsbyen Búðir som tidligere var et viktig handelssted men som i dag er best kjent for sin gamle trekirke, omgitt av lavafelt. Litt lengre ut på halvøyen finner dere den pittoreske fiskerlandsbyen Arnarstapi hvor naturen har skapt en perfekt havn for fiskebåtene. Forsett deretter videre ut til den ytterste spissen på halvøyen, parker bilen og gå en tur langs Djúpalónssandur og dens svarte lavastrender.

Når dere kjører videre mot halvøyens nordlige del, passerer dere en rekke fiskevær som har blitt ikoniske for denne delen av Island. Om dere ønsker å bli bedre kjent med stedenes historie anbefaler vi et stopp i landsbyen Hellissandur hvor dere kan besøke et sjøfartsmuseum som blant annet stiller ut Islands eldste bevarte robåt fra 1826. Området mellom Hellissandur og Rif, like i nærheten, er et perfekt sted for dem som ønsker å kikke etter fugler – spesielt terner bygger ofte rede her. Dere overnatter i den nordlige delen av Snæfellsnes.
Snaefellsnes
Dag 3 | Fantastisk utsikt fra Latrabjarg
Dag 3 starter med en fergetur fra Stykkishólmur på Snæfellsnes-halvøyen og videre til de majestetiske klippene, Látrabjarg. Fergen Baldur tar dere på en omtrent 3 timers lang båttur som går på tvers av Breiðafjörður og dere passerer flere små øyer underveis. Etter å ha kjørt av ferjen har dere kommet frem til Vestfjordene (Vestfirðir) som er kjent for sitt karrige landskap med mange dype fjorder. Dagens mål er Látrabjarg, Nord-Europas lengste fugleberg. Hit kommer dere ved å kjøre over sandsletten Kleifaheidi og fortsette mot Patreksfjörður. En slingrende grusvei leder dere den siste biten ned mot havet.

Når dere går ut av bilen på Látrabjarg møtes dere av en fantastisk utsikt! De høye klippene som stuper ned i Atlanteren strekker seg ut mot horisonten. Ta dere god tid til å gå rundt i området, klatre høyere opp langs fjellet for en enda mer storslagen utsikt og bli ikke overrasket om du møter noen av de karakteristiske lundefuglene – de trives godt i området og utgjør flotte motiver når du har tatt nok bilder av utsikten fra klippene. Vær oppmerksom på ikke å gå for nært kanten, den kan være ustabil.

Langs veien mellom Látrabjarg og Patreksfjörður finner dere museet Hnjótur i Orlygshofn. Her kan dere lære mer om livet på sjøen, fisket og hverdagen i Vestfjordene gjennom århundrene. Overnatting skjer i dag i nærheten av Patreksfjörður eller Látrabjarg.
Latrabjarg
Dag 4 | Besøk Jón Sigurdssons gård
Fortsett reisen gjennom de karrige, men vakre omgivelsene i Vestfjordene på vei fra Látrabjarg til Ísafjörður. Landskapet er noe helt for seg selv med høye fjell, flate sletter og fjellvegger som går bratt ned mot fjordene. Legg gjerne inn et stopp for å beundre synet av det 100 meter høye fossefallet Dynjandi som ligger langs veien ved Arnarfjörður. På andre siden av fjorden finner dere Hrafnseyri, gården hvor Jón Sigurdsson ble født. Sigurdsson stod i spissen i kampen for Islands selvstendighet på 1800-tallet og på gården finnes et museum som er tilegnet ham som er verdt et besøk og en tradisjonell islandsk landsbygdkirke.

Veien tar dere videre til en av de eldste bosettingene i området rundt Vestfjordene: Þingeyri. Herfra går turen videre mot Ísafjörður og kveldens overnattingssted.
Dynjandi
Dag 5 | Kjør langs fjorder og besøk Trolldomsmuseum
I dag går ferden videre langs Vestfjordene, fra Ísafjörður og mot landsbyen Búðardalur. Ísafjörður er et område som består av en rekke mindre fjorder og kystveien løper langs flere av dem. Her kommer dere til å få oppleve en særegen del av den islandske naturen på nært hold mens dere ferdes langs kystlinjen, opp og ned langs fjordene. Senere svinger dere av for å krysse sletten Steingrímsfjarðarheid for siden å nå Hólmavík, den største byen i kystområdet.

I Hólmavík kan dere besøke Trolldomsmuseet som tar med besøkende inn i magiens mørke verden. Her får dere lære mer om spennende historier knyttet til islandske heksekunster og om heksejaktene som fant sted på øyen på 1600-tallet.

Kjør videre fra Hólmavík, over Tröllatunguheidi og til slutt mot Búðardalur hvor dere finner nattens overnattingssted.
Västfjords
Dag 6 | Besøk Erik den Rødes gård og opplev nasjonalparken Thingvellir
Dagens biltur tar dere med til flere klassiske severdigheter på vei fra Búðardalur til Selfoss. Start turen med å kjøre inn i Haukadalur før dere siden svinger av og kjører langs innsjøen Haukavatn til den unike vikinglandsbyen Eiríksstaðir. Her har islendingene bygget opp et tidsriktig vikingmiljø på stedet hvor Erik den Røde hadde sin bondegård. Lær mer om vikingenes levesett og oppdag datidens håndverksferdigheter med hjelp av guider kledd som vikinger.

Når dere fortsetter turen langs vei 60 byr muligheten seg for å se et av Islands mange krater: Grábrók-krateret. Andre flotte stopp langs veien er den varme kilden Deildartunguhver, fossefallet Hraunfossar, og landsbyen Reykholt.

Fra Reykholt er det omtrent en halv times kjøretur før dere når nasjonalparken Þingvellir. Her kan dere vandre rundt og beundre lavaformasjoner, vegetasjonen og ikke minst kløften Almannagjá – Tingmennenes ravine. Det sies at Islands, og verden, første nasjonalforsamling, Alþingi, holdt sine møter her. Kløften har oppstått som et resultat av at den eurasiske og amerikanske kontinentalplaten, som møtes under Island, sakte har glidd fra hverandre og skapt en sprekk. Den eventyrlystne reisende legger kanskje inn en snorkletur i det krystallklare vannet i sprekken Silfra, som ligger midt mellom kontinentalplatene?

Dere fortsetter til Laugarvatn / Selfoss for dagens overnatting.
Thingvellir
Dag 7 | Opplev Geysir og Fossefall
I dag er enda en dag hvor dere får oppleve noen av Islands mest kjente severdigheter på vei fra Laugarvatn/Selfoss og tilbake mot Reykjavik. Dagens første stopp er ved det geotermiske området Geysir hvor dere finner flere underjordiske varme kilder. Den mest aktive geysiren, Strokkur, har utbrudd så ofte som hvert femte minutt så her blir det flere muligheter for å se geysiren slenge varmt vann og damp over 20 meter opp mot himmelen. Underlaget av leire skaper følelsen av å gå rett ovenfor naturens indre krefter, og flere steder kan dere både se og kjenne leiren boble under skosålene.

En knapp mil fra Geysir finner dere Gullfoss, kanskje bedre kjent som det ”Gylne fossefallet”. Her styrter elven Hvítá utenfor et stup og faller nedover i etapper. Et virkelig imponerende syn.

Når dere nærmer dere Reykjavik kan dere velge å utforske det historisk og religiøst viktige stedet Skálholt, som var Islands første bispesete frem til år 1106. Fra Skálholt kjører dere via Hveragerði til Reykjavik og kveldens overnattingssted. Dersom dere har tid anbefaler vi å besøke en av de tradisjonelle islandske restaurantene i byen. Spør oss gjerne om tips eller hjelp til å bestille bord.
Geysir
Dag 8 | Hjemreise

Etter å ha tilbrakt reisens siste natt i Reykjavik er tiden kommet for hjemreise. En ukes eventyr på Vest-Island har skapt mange minner som blir med dere hjem; spennende naturfenomener, historiske steder og fascinerende landskap som forhåpentligvis har gitt dere et mer omfattende bilde av Island.

Dere kjører leiebilen tilbake til Keflavik flyplass og leverer den i god tid før avreise når det er på tide å reise hjem.

 

 

Reykjavik
Om overnattningsstandard

På denne reisen kan du velge mellom to typer overnatting.

Dersom du bestiller to eller flere rom må de være av samme type.

 

Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

 

 

Rom med privat dusj/wc
Velger du dette alternativet skjer overnatting på 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingsstedene serverer frokost og mange har egen bar og restaurant. Hotellene tilbyr vanligvis en á la carte-meny. De fleste overnattingsstedene har gratis wifi. Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er møblert med stoler, bord, garderobe, telefon, radio og tv


Rom med delt dusj/wc
Velger du dette alternativer skjer overnatting på gjestehus, bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehusene har vanligvis et felles allrom og ofte også bar og en liten restaurant. Hotellene har ofte egne restauranter hvor du kan nyte mat fra en á la carte-meny. De fleste overnattingsstedene har gratis wifi.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström