Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Nord og Vest-Island, 7 netter

Dette er reisen for deg som vil dykke dypere ned i det magiske nordlige og vestlige Island med leiebil. I løpet av 8 dager kjører dere mellom underverkene som denne delen av øya har å by på. Underveis går turen via Snæfellsnes-halvøyen med sin mektige isbre, Mývatnområdet med sine boblende, fresende og dampende gjørmehull, fossefall, vulkaner, fargesterke grøntområder og mye mer.


Avganger 2019: 15. mai - 09. september

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen, Stavanger og Trondheim på utvalgte dager og perioder.
Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

Inkludert i pakken:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netters overnatting inkl. frokost.
 • Leiebil i 7 døgn inkl. frie km & egenandelsredusering (CDW).
 • Detaljert veibeskrivelse inkl. tips om aktiviteter.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island, bemannet hele døgnet.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
 • Leiebil - pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs) eller tilsvarende. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • Flyplassgebyr for leiebilen på ca. 300 NOK.
 • Bensin/diesel.
Bestilling
Nord og Vest-Island, 7 netter

fra 11.130,-

fra 10.895,-

15. mai. - 15. jul.

16. jul. - 09. sep.

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 |Lande på Island
Velkommen til Island! Du og ditt reisefølge lander på Keflavik flyplass etter en omtrent 3 timer lang flytur. Vel fremme henter dere leiebilen for å deretter kjøre gjennom Islands måneliknende landskap til Reykjavik hvor resten av dagen eller kvelden tilbringes. Etter en overnatting i hovedstaden går startskuddet for roadtrippen.
Dag 2 | Utforsk naturfenomenet på snaefellsnes-halvøyen
I dag går turen fra Reykjavik til Stykkishólmur. Kjør nordover gjennom Islands vestre region mot Borgarfjörður. Til tross for nærheten til Reykjavik føles denne regionen som en helt annen verden. Her møtes dere en bred buffet av hva Island har å by på, i tillegg til en spennende kulturell og historisk arv.
Ved ankomst til Hvalfjörður har dere to muligheter, ta tunellen under fjorden eller veien som går rundt den. Vi anbefaler det siste alternativet som tar 45 minutter lenger tid, men som til gjengjeld har en vakker utsikt. Følg veien hele veien frem til Borgarnes.

Borgarnes er fullpakket med historie. Her kan du vandre rundt og ta inn småbyens atmosfære eller besøke et av Islands beste museum før dere kjører videre til Snæfellsnes-halvøyen. Snæfellsnes er et fantastisk naturfenomen med glitrende fjorder, vulkaner, gylne strender og lavafelt. I tillegg tårner en majestetisk isbre over det hele. Utforsk halvøyens sørkyst til dere finner Búdirs vakre trekirke som ligger omgitt av et lavafelt. Lenger ut på halvøyen finner dere Arnarstapi, et fiskevær med en unik naturlig havn hvor dere kan se basaltsøyler i alle tenkelige størrelser og former.

Vi anbefaler at dere gjør et stopp i Djúpalónssandur som ligger aller lengst ut på halvøyens sørlige del. Dette er en gammel fiskestasjon som ligger ved en sort sandstrand. Fortsett deretter rundt øyen men legg gjerne inn et besøk til Bjarnarhöfn hvor dere kan lære om haifiske og få smake på fangsten. Kjør siden til nattens overnattingssted i den sjarmerende byen Stykkishólmur.
Snæfellsnes
Dag 3 | Oppdag Akureyri
I dag kjører dere fra Stykkishólmur til Akureyri. På vei nordover anbefaler vi å gjøre et stopp på Eiriksstaðir-museet som ligger på vei mot Búðardalur. Museet er (sannsynligvis) stedet hvor Leifur Eriksson, mannen som (trolig) var den første Europeer til å sette fot i Amerika, ble født. Vil dere legge inn en mer håndfast aktivitet foreslår vi at dere kjører videre til Skagafjörður, et område som er kjent for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Kjør deretter mot landsbyen Varmahlíð men stopp ved kirken Vídimýri, en tradisjonell torvkirke, som ligger like før landsbyen. Et annet spennende stopp langs dagens rute mot Akureyri er en av Islands best bevarte torvbondegårder: Glaumbaer museum.

I Akureyri, Nord-Islands hovedstad og landets nest største by, kan dere nyte mange vakre utsikter og interessante severdigheter. Byen har blant annet en botanisk hage, flere svømmebasseng og en koselig skog. Til tross for sine beskjedne 18 000 innbyggere har byen også svært gode restauranter og kafeer. Nattens overnatting skjer her.
Akureyri
Dag 4 | Vandre i Myvatn-området
Dagens etappe går fra Akureyri til Mývatn og det er lagt opp til mindre bilkjøring til fordel for mer utforsking til fot hvor dere får oppdage naturreservatet ved Mývatn. På veien dit er det ingen unnskyldning for å ikke gjøre et stopp for å beundre Godafoss, gudenes fossefall. Navnet sier kanskje det meste, men Godafoss er virkelig er syn som er skapt for å bli beundret.

Vel fremme i Mývatnområdet, som føles som om det er hentet fra en langt mer interessant verden, ankommer dere med en gang en av hovedattraksjonene: Námaskarðs geotermiske område med sine boblende leirehull og plystrende dampende hull i bakken. Her vil dere nok ønske å bruke god tid for å blant annet se på formasjonene som vulkanutbruddene har skapt, den geotermiske aktiviteten og sjøen som yrer av fugleliv.

Etter å ha opplevd Mývatn kjører dere videre til Skútustadir hvor dere kan gå dere vill mellom lavaformasjonene ved Dimmuborgir – hvor det sies at porten til helvete ligger. Steng den gjerne dersom dere finner den.

Neste stopp på programmet er Námaskarð, er et mektig geotermisk område i nærheten av vulkanen Krafla, hvis krater Viti er et mulig neste stopp. Derfra kan dere gå de 1,5 til 2 timene det tar å nå Leirhnjúkurområdet til fots, hvor en serie av vulkanutbrudd fant sted fra 1975-1984. Om det høres fristende ut å avslutte dagen med et bad, anbefaler vi naturbadene som ligger noen kilometer utenfor Reykjahlid som minner om den Blå Lagune. Kjør deretter tilbake til Mývatn hvor dere finner dagens overnattingssted.
Myvatn, Námskarð
Dag 5 | Speide etter hvaler i Hùsavìk
I dag følger dere en runde som tar dere tilbake til Mývatn for enda en natt. Dagens første besøk er det sjarmerende fiskeværet Húsavík. Dette er Islands hovedstad for hvalsafari og trolig en av Islands vakreste fiskevær med sine fargerike hus, museum og omkransende snødekte fjell. Vi foreslår at dere stopper her for å dra på hvalsafari da Húsavík regnes som Islands beste utgangspunkt for å se blåhval.

Siden følger dere Tjörne-halvøyens kystlinje. Halvøyen byr på høye klipper, grønne kuller, lava og fossiler. Et tips er å ta seg lengst ut på halvøyen og speide etter sjøfugl.

Neste stopp er Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft som sies å være et avtrykk etter et av Sleipner, Odins hests, åtte ben. Gå en tur eller nyt en piknik mellom de mektige fjellveggene i den rike vegetasjonen. Fossefallet Dettifoss er dagens siste stopp, og her får dere se den rå kraften smeltet brevann kan ha. Kjør deretter tilbake til Mývatnområdet for ytterligere en natt.
Husavik Hvalsafari
Dag 6 | Bade i Hofsós berømte basseng
Dagens rute tar dere fra Mývatn til Varmahlíð. Start dagens etappe ved å kjøre gjennom Akureyri og gjennom de herlige fiskeværene Dalvik, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Stopp i Hofsós hvor mange islendinger emigrerte fra på 1800-tallet på jakt etter et bedre liv. Hør deres historier på Emigrasjonssenteret ved den gamle havnen. I Hofsós bør dere også ta en dukkert i det velkjente bassenget med en fantastisk utsikt over både hav og snødekkede fjell. Kjør deretter gjennom den naturskjønne regionen Skagafjörður til dere kommer frem til Varmahlíð hvor dere overnatter.

Det er bare så vidt at Varmahlíð kan kalles et sted da det egentlig kun er et servicesenter på Ringvei 1. Dette stedet er mest kjent for rafting og hesteridning.
Hofsós Termisk bad
Dag 7 | Fra Varmahlíð til Reykjavík
I dag kjører dere fra Varmahlíð til Reykjavík. Dagens første anbefalte stopp er i Borgarvirki med sine interessante klippeformasjoner som ser ut som en festning. Kjør deretter over Holtavörduheidi og inn i det sørvestlige Island. Om dere vil strekke på bena kan dere gjøre et stopp ved krateret Grábrók, rett før Biströst, hvor en kort spasertur tar dere opp til toppen av krateret og en mektig utsikt over Borgarfjördur-regionen.

Neste stopp er Islands største varme kilde: Deildartunguhver. På vei dit kan dere gjerne prøve dere på leken “hvordan staver man Deildartunguhver” i bilen, en lek som generelt har stor underholdningsverdi på roadtrip på Island. Kjør deretter til Reykholt hvor Snorri Sturluson, den kjente 1200-talls forfatteren, levde. Her finner dere en permanent utstilling som viser Snorris liv og arbeid.

Etter å ha lært om Snorris liv kan dere gjerne vende nesen mot Hraunfossar, et fossefall hvor vannet renner ut fra et stort lavafelt og ned i en elv. Et annet fossefall som er vel verdt et besøk er Barnafossar. Kjør deretter til Borgarnes og pass på å gjøre de stoppene som det eventuelt ikke ble tid til ved reisens start. På vei tilbake til Reykjavik kan dere igjen velge om dere vil kjøre gjennom tunellen under fjorden eller ta den vakre veien langs fjorden. Natten tilbringes i Reykjavik.
Hraunfoss
Dag 8 | Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

 

Velkommen tilbake til Island!

Reykjavik
Standard på overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. 

MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

 

Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

 

 

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Leiebil
Gir
Hyundai i10 5 1-2 4 Manuell
Toyota Yaris Sedan 5 2 4 (2+2) Manuell/Automat
Skoda Octavia Sedan 5 3 5 (4+1) Manuell/Automat
Skoda Octavia Station 5 5 5 (4+1) Manuell/Automat
Dacia Duster 4WD 5 4 4 Manuell/Automat
Ford Galaxy 5 2 7 (5+2) Manuell
Toyota Land Cruiser GX 4WD 5 5 5 (4+1) Automat
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström