Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Søk leiebil på Island
Dato for opphenting:

Antall døgn:

Søk leiebil

Startside for Leiebil
Avis
Europcar
Kjøring på Island
Rás
img1
img1
Kjøring på Island

Å reise rundt på Island i en leiebil er en av de beste måtene å oppleve landet. Kjøringen byr på imponerende utsikter og spektakulære landskap. Å kjøre på Island er ikke vanskelig men innebærer en viss risiko. Forbered deg godt og respekter trafikkreglene så reduserer du risikoen for uhell. Aktuell informasjon om været og veiene på Island finner du på den islandske stats veitilsyn sin webside. Før turen kan du også ringe telefonnummer 1777 for informasjon om veier og veiforhold. Ta alltid med deg et detaljert veikart.

 

 

Om å kjøre rundt Ringveien

Hovedveien rundt Island heter ”Ringveien” (Riksvei 1) og er 1.399 km lang. Veien forbinder de største stedene og passerer gjennom den mest interessante delen av landet. Ringveien er for det meste asfaltert og tofelts. Fartsgrensen i tettbebyggelsen er 50 km/timen og på landeveien er den 90 km/timen på asfalterte veier. Det tar omtrent en uke å reise rundt hele Ringveien hvis man kjører i rolig tempo og gjør mange stopp langs veien.

 

Guide: Kjøring på Island
Video: Kjøring på Island
Kjøring på grusveier
Fra Ringveien leder flere mindre veier til severdigheter og mindre lokalsamfunn. Majoriteten er grusveier som krever særskilt oppmerksomhet under kjøringen, men det er ingen problemer å ta seg frem med en tohjulsdrevet bil. Fartsgrensen er 80 km/timen. Grusveiene har ofte en løs overflate, spesielt ute i veikanten, så kjør forsiktig. Ved møtende trafikk, senk farten for å redusere risikoen for steinsprut. Veiene er smale, spesielt over broer hvor kun et kjøretøy kan passere om gangen. Det er også helt vanlig at sauer og islandshester krysser veiene.
Kjøring i høylandet og på F-veier

For å kjøre på fjellveiene trenger du en 4-hjulsdrevet bil med god klaring. Disse grusveiene er ofte smale og ikke egnet for å kjøre fort på. Fjellveiene er markert med en F foran veinummeret på skilter og kart. Mulighet for assistanse finnes kun i liten utstrekning og mobildekningen er ytterst begrenset. De fleste fjellveiene er stengt til slutten av juni eller senere fordi våte og leirete forhold gjør dem ufremkommelige.

 

Guide: Hvordan kjøre i høylandet
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström