Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Firmaturer og Gruppereiser
Destinasjon: Reykjavik
Våre tjenester
Forespørsel
Kontakt oss
Kontakt våre prosjektledere for å diskutere ideer til arrangementet
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

img1

Aktiviteter på Island

 

 

Den blå lagune
Den blå lagune

Et besøk til Den blå lagune er nesten et ”must” når dere kommer til Island. Lagunen er en lyseblå oase, omgitt av et goldt vulkansk landskap. Vannet som holder omkring 38 grader hele året kommer fra Islands glohete underjord, hvor kildevann blandes med havvann og skaper en stimulerende og livgivende blanding. Et populært alternativ er å besøke Den blå lagune direkte etter ankomst til Island. Lagunen ligger på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavik og man kan nyte et deilig bad før man sjekker inn på hotellet. Det er også mulig å dra til Den blå lagune direkte fra Reykjavik eller i anledning hjemreisen hvis man reiser om ettermiddagen. 
 

Lengde og periode:
3 - 6 timer | Hele året

Den gylne sirkel
Den gylne sirkel

Den gylne sirkel er en klassisk utflukt som tar dere med til mange av naturens underverk som Island er kjent for. Første stopp er landsbyen Hveragerdhi hvor det gror frukt og grønsaker i veksthus ved hjelp av jordvarme. Etterpå går turen mot vulkankrateret Keridh og videre til biskopsetet i Skálholt. Turen fortsetter til det vakre fossefallet Gullfoss og de varme kildene ved Geysir, hvor kilden Strokkur spruter sin vannsøyle høyt mot skyen omkring hvert sjette minutt. Turen avsluttes med et besøk til Thingvellir nasjonalpark hvor vi får oppleve områdets vakre natur, interessante historie og geologi.

Lengde og periode:
6 - 8 timer | Hele året

Valsafari
Hvalsafari

Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Langs hele Islands sydvestkyst lever mange forskjellige arter av delfin og hval, og de grasiøse bevegelsene deres i vannskorpen, hopp og spektakulære dykk kan beskues bare en kort båttur fra Reykjavik.

 

Island er også en av de få plasser på jorden hvor man har sjansen å oppleve verdens største dyr, blåhvalen, når forutsetningene for dette er riktige. Utfluktens varighet er avhengig av hvor langt ute hvalene befinner seg. Regn med noen timer til spaning ute til havs. De lengre utfluktene går bare under sommermånedene juni –august.

Lengde og periode:
3 - 12 timer | mai - september

Stadsruntur Reykjavik
Byrundtur i Reykjavik

 

Byrundturen i Reykjavik gis av en kunnskapsrik guide og lar deg få et innblikk i byen før og nå. Bussturen begynner i Breidhholt, i den østlige delen av byen og høyt over sentrum. Dette gir en flott utsikt over Reykjavik. Deretter passeres Árbærs friluftsmuseum og de geotermisk oppvarmete utebadene i Laugardalur. 

Turen avsluttes i den gamle bydelen som har en interessant miks av gamle og nye bygninger, fiskehavnen og mye mer. Turen kan også foretas til fots med et annet program.

 

Lengde og periode:
2 - 3 timer | Hele året

Superjeepsafari
Superjeepsafari

Med superjeepen blir naturens hindrer en spennende utfordring og en flott opplevelse for passasjerene. Superjeepen er en modifisert firehjulsdrevet jeep, spesialutstyrt for å klare det ujevne terrenget som fører til mange av Islands mest spennende severdigheter. En superjeepsafari kan pågå i alt fra noen timer til å strekke seg over hele dagen, og kan kombineres med andre aktiviteter som snøscootertur, ridetur, rafting og forskjellige teambuilding-aktiviteter. Gruppen kan også stoppe på interessante steder som oppdages langs veien. 

Lengde og periode:
5 - 10 timer | Hele året

Forsränning
Rafting

Å sammen utfordre den islandske naturen og beseire en av dens fosser, gir gruppen en felles opplevelse og styrker teamfølelsen. Rafting kan gjennomføres mange steder på øya. Noen av de mest populære fossene på Island finnes ved fossefallet Gullfoss og ved isbrefloden Hvítá, med sine vakre utsikter. Begge ligger i nærheten av Reykjavik. Rafting kombineres vanligvis med en annen aktivitet eller utflukt, og tar alt fra en til fem timer å gjennomføre, alt etter ønske. Transfer direkte til og fra Reykjavik tar omtrent to timer. Rafting finnes i ulike vanskelighetsgrader som kan tilpasses alle typer grupper.

Lengde og periode:
1 - 5 timer | mai - oktober

Ridning på Islandshästar
Ridning på islandshester 

Fordi Island har hatt importforbud av hester siden 1100-tallet , har islandshesten fått sitt spesielle særpreg. Dette er en trygg kamerat som tar deg gjennom det islandske terrenget og den fantastiske naturen uansett sesong og værforhold. En ridetur kan gjennomføres som en del av et program eller som en egen utflukt på noen timer eller opp til en hel dag. Utfluktene finner sted i nærheten av Reykjavik eller rundt omkring på store deler av Island. Turene går langs fjellskråninger og bratte klippevegger, og blant øde lavafelt og storslagne raviner.

 

Ridning på islandshesten passer også for helt uerfarne ryttere. Hestene fordeles i gruppen etter rytternes erfaringer og vi passer på at deltagerne får den utrustning og de instrukser som trenges for turen.

Lengde og periode:
2 - 8 timer |  Hele året

Spa
Spa

Et spa-besøk gir avslappende velvære for både kropp og sjel. På Laugar Spa, Reykjaviks største, får dere nyte noen avslappende timer i de varme badene, massasje og et stort tilbud av andre behandlinger. For de som er interesserte finnes trening under oppsikt av kyndige instruktører.


Lengde og periode:
2 - 3 timer | Hele året

Bad i Reykjavik
Bad

Å nyte badekulturen på et av Islands mange utebad er en avslappende måte å starte dagen på, eller å runde av en vellykket utflukt eller konferansedag. De mange bassengene i Reykjavik, med sitt dampende vann som er oppvarmet av jordvarmen, sies å være byens svar på Londons puber og Paris’ kafeer. Et besøk på et utebad tar to til fire timer, etter eget ønske, og gir rom for å slappe av og komme tett på naturen samtidig som man får et innblikk i en klassisk, islandsk folkefornøyelse.

Lengde og periode:
2 - 4 timer  | Hele året

Skattjakt
Skattejakt

Skattejakten inneholder utfordringer og aktiviteter hvor gruppen samarbeider og i fellesskap strever mot et mål. Gruppen motiveres og sveises sammen og får oppleve noen av de mest spennende stedene i Reykjavik eller rundt om på Island. Opplegget på en skattejakt varierer. Et program innebærer at sjefen for firmaet blir kidnappet av vikinger og skal reddes av medarbeiderne.

 

Gruppen deles opp i flere mindre grupper som får løse problem på ulike steder i Reykjavik. Utfordringen er både intellektuell og fysisk. De forskjellige gruppene som konkurrerer skal finne frem i byen til de ulike stasjonene, som for eksempel inneholder karaoke (blir filmet for senere fremvisning), problemløsning i et av byens utebad, krevende oppgaver på en bra pub, blindtest av mat og brennevin ved havnen, bryting med en riktig sterk islender og tipsrunde omkring noen av byens landemerker.

Lengde og periode:
4 - 6 timer | Hele året

Företagsolympiad - glaciärgolf
Firmaolympiade

Sveis sammen teamet gjennom utfordrende konkurranser som motiverer og engasjerer. Aktivitetene i en firmaolympiade kan være av forskjellig omfang og innhold, alt etter det som passer den aktuelle gruppen best. Utfordringene kan være både fysiske og problemorienterte. Dere har muligheten å gjøre alt fra morsomme innslag som paintball, isbregolf og gokart, samt fysiske utfordringer i naturen som en hundesledetur, eller problemløsninger som setter hodet på prøve som for eksempel GPS-orientering hvor deltagernes orienteringsevne og tålmodighet testes.

Lengde og periode:
3 - 5 timer | Hele året

Havsfiske
Havfiske
Kanskje dagens fangst blir dagens middag? Island byr på fantastisk havfiske. Ta båten fra havnen i Reykjavik eller det nærliggende Hafnarfjørdur og prøv fiskelykken langs den islandske kysten. På turen som tar tre til fire timer bruker man fiskestang eller snøre.
Torsk er den vanligste fangsten i disse farvann.

Lengde og periode:
3 - 4 timer |  Hele året
Landmannalaugar
Landmannalaugar

Landmannalaugur er en unik naturperle som ligger inne i det islandske høylandet, et område som anses som Europas største villmark. Fra Reykjavik passerer man den store sletten på sydlige Island med dens severdigheter og varierende natur. Via foten av vulkanen Hekla når dere Landmannalaugur, en vakker oase omkranset av golde felt som er blitt formet av vulkanutbrudd og innlandsisen. Det blir bading i naturlig varme kilder som ligger bare et steinkast fra en fjellstue hvor det også er mulig å overnatte. Om kvelden arrangeres grillfest. Neste dag passeres fossefallet Gullfoss og jordvarmeområdet Geysir på vei tilbake til Reykjavik, og om så ønskes gjør vi et opphold på en hestegård for å ri på islandshester. Turen kan gjennomføres både med og uten overnatting i Landmannalaugur.

Lengde og periode:
1 – 2 dager | Med buss april – oktober, med jeep året rundt.

Thorsmörk
Thorsmørk

En heldags utflukt med buss eller superjeep til en av de vakreste naturreservatene på Island.

Thorsmørk ligger gjemt blant de tre isbreene Mýrdalsjøkull, Eyjafjallajøkull og Tindfjallajøkull. Det finnes en mengde turstrekninger gjennom de trange dalgangene som er dekket med bjerkeskog og omgitt av et majestetisk fjell- og isbrelandskap. Under turen krysses elver og vassdrag uten broer med firehjulsdrevne jeeper og dere får oppleve en rå islandsk natur. Det er mulig å overnatte i en fjellstue eller vende tilbake til Reykjavik om kvelden.

Lengde og periode:
1 – 2 dager | Med buss april – oktober, med jeep året rundt.

Västmannaöarna
Vestmannaeyjar

Femten vakre vulkanøyer utenfor Islands sørkyst danner de berømte Vestmannaeyjar – Vestmannaøyene. Øyenes klipper er hekkeplass for tusenvis av sjøfugler. Her eroderer havet fjellet slik at store hulrom og grotter formes. Hemøya er størst av øyene og der finnes Islands største fiskehavn. I 1973 ble Hemøya rammet av et stort vulkanutbrudd og en stor del av bebyggelsen ble begravet under lava men ingen mennesker kom til skade. Også i dag kan man se spor etter vulkanutbruddet.

 

Å fly fra Reykjavik tar ca 25 minutter og utsikten er storslagen. Vel fremme på Vestmannaeyjar venter en guide som tar dere med på en rundtur med buss. Her får dere muligheten til å bestige den nye vulkanen Eldfell ( 233 m.o.h. ) og kjenne på sanden som fortsatt er varm fra utbruddet i 1973. Den som ønsker det kan være med på en båttur langs kysten.

Lengde og periode:
5 - 8 timer | Hele året

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström